Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τέλος από Δευτέρα οι δωρεάν εξετάσεις στους εργαστηριακούς γιατρούς της Πελοποννήσου (video)



Οι γιατροί ξεκινούν επίσχεση για μία εβδομάδα και μετά θα λάβουν νέες αποφάσεις….
Σε επίσχεση προχωρούν οι εργαστηριακοί γιατροί και της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις 8-12 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή ήλθε μετά την «κυνική», όπως την χαρακτηρίζουν ομολογία του Αν. Υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά ότι ο ΕΟΠΥΥ χρεοκόπησε και αδυνατεί να φανεί συνεπής στην σύμβαση που έχει υπογράψει με τους εργαστηριακούς γιατρούς. Η κινητοποίηση θα έχει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται από Δευτέρα να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν την σχετική δαπάνη από το ταμείο τους.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν και στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο προεδρεύων της Ένωσης Εργαστηριακών γιατρών Περιφέρειας Πελοποννήσου Κώστας Μπεντεβής και τα μέλη Παρασκευή Ρουμπέα από τη Μεσσηνία και Δήμητρα Στεφανοπούλου από την Αργολίδα οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση κάτω από το βάρος των δυσβάστακτων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της αδιαλλαξίας του κ. Μ. Σαλμά. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επίλυσης του θέματος δεν έγινε κανένας ουσιαστικός διάλογος, ενώ οι γιατροί φέρονται ενοχλημένοι με το γεγονός ότι κάποιοι πάροχοι έχουν εξοφληθεί σχεδόν για όλα τα ποσά που τους οφείλονται ενώ οι εργαστηριακοί γιατροί, για ταμεία όπως ο ΟΠΑΔ έχουν οφειλές ακόμα και από το 2010!
Οι γιατροί διεκδικούν κυρίως να λάβουν ένα δεσμευτικού χαρακτήρα χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς και χωρίς να γίνει κάποιο «κούρεμα» στις οφειλές που υπάρχουν.
Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις Μπεντεβή, Ρουμπέα και Στεφανοπούλου…
Ελένη Τράκα

http://www.arcadiaportal.gr/news/telos-apo-deutera-oi-dorean-eksetaseis-stous-ergastiriakous-giatrous-tis-peloponnisou-video
isarkadias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου