Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μόσιαλος: Ιδιωτικά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Την εκτίμηση ότι πρέπει να δοθεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς η δυνατότητα να ασκούν ιδιωτικό έργο στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, εκφράζει ο κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Σε συνέντευξή του στο 'Βήμα', ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του London School of Economics, σημειώνει ότι τώρα είναι ευκαιρία επανασχεδιασμού του ΕΣΥ, σύμφωνα με τις ανάγκες του κόσμου.

Ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι οι συνταξιοδοτήσεις στο ΕΣΥ, μέσα στην επόμενη πενταετία, δίνουν τεράστια ευκαιρία να μπει στο σύστημα Υγείας ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Σημειώνει, πάντως, ότι ο καλός επιστήμονας δεν θα έλθει στο ΕΣΥ με τους σημερινούς ισοπεδωμένους μισθούς:

'Πρέπει να υπάρξει σύνδεση της παραγωγικότητας με τον μισθό και να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς. Είναι καλύτερη η νομιμοποίηση του ιδιωτικού έργου, που έτσι κι αλλιώς γίνεται στα νοσοκομεία'.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, τα απογευματινά ιατρεία πρέπει να διευρυνθούν και να περιλαμβάνουν και την επεμβατική ιατρική. 

Ο γιατρός, ωστόσο, πρέπει να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο ΕΣΥ, προτού ασκήσει ιδιωτικό έργο. Θα πρέπει, για παράδειγμα, να έχει κάνει δέκα επεμβάσεις στο ΕΣΥ για να κάνει δύο ιδιωτικές. 
Δ.Κ. - IATRONET

1 σχόλιο:

  1. κ. ΜΟΣΣΑΛΟ

    γιατί να μην έχω και εγώ, ο ιδιώτης γιατρός, την ευχέρεια χρήσης των αντίστοιχων Κρατικών Νοσηλευτικών δομών για να επιτελέσω το πλήρες ιατρικό μου έργο = νοσηλεία, χειρουργείο, παρακλινικό έλεγχο κλπ (με το αζημίωτο και για το ΚΡΑΤΟΣ, φυσικά) ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή