Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ


«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ»

(ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) – Πανεπιστημίου 56-Αθήνα, 210-3306487

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»

(Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.), Σεβαστουπόλεως 150 – Αθήνα – 6979552001


Αθήνα,20/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αναζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις και λύσεις από τον ΕΟΠΥΥ


Μετά από πολλαπλές προγραμματισμένες και μη συναντήσεις στον ΕΟΠΥΥ, αναζητούνται επί τέλους λύσεις στα πάρα πολλά προβλήματα που αναφύονται καθημερινά.

Οι πάροχοι ιατρικής περίθαλψης, έχουμε πάθει πλέον «μιθριδατισμό» από τη σωρεία συναντήσεων χωρίς αποτέλεσμα! Κάθε δεκαπέντε ημέρες πάμε μία «εκδρομή» στο Μαρούσι. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και πάντα ευγενικοί. Βέβαια δεν μπορούν να απαντήσουν στο:
Πως θα ετοιμαστούν για υπογραφή, έξη και πλέον χιλιάδες (6,000) συμβάσεις με τους παρόχους, με τρεις υπαλλήλους?
Πως το υβριδικό πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα πάψει επί τέλους να παράγει προβλήματα, ενώ θα έπρεπε να λύνει?
Πως επί τέλους θα μάθει ο ΕΟΠΥΥ τι υποχρεώσεις αποζημίωσης αναλαμβάνει κάθε μήνα, από τις ηλεκτρονικές υποβολές τιμολογίων των παρόχων του? Ακόμη και αυτό φαίνεται ακατόρθωτο!! Και είναι σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία, να έχεις πλήρως ηλεκτρονική επικοινωνία με τους παρόχους διαγνωστικών εξετάσεων, κάθε μήνα να υποβάλλουν ανελλιπώς τα τιμολόγιά τους και ο οργανισμός να μην τα γνωρίζει!
Πώς θα εισπράξει τις εισφορές που όλοι μας καταβάλλουμε κάθε μήνα για να μας πληρώσει τα οφειλόμενα του 2012? (Εξόφληση υπολειπόμενου 10% του α’ εξαμήνου και προκαταβολή των επομένων μηνών). Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται από τους διοικητές των ταμείων. Κυβέρνηση υπάρχει να τους τραβήξει το αυτί?
Πως θα πληρωθούν τα οφειλόμενα από το 2007-2011, που ενώ τα χρήματα υπάρχουν, κανένας δεν πληρώνεται? Ίσως αναμένεται ο επιχειρηματικός θάνατος των παρόχων υ υγείας, για να πληρωθούν τα χρήματα μέσω του ΟΑΕΔ ως επιδόματα ανεργίας!! 
Πως θα ελεχθεί η μηνιαία πρόοδος των δαπανών και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς την τροικα? Με τον κλασσικό τρόπο, θα μειώσουμε τις δεδουλευμένες αποζημιώσεις των ιατρικών παρόχων αφού έχουν παρασχεθεί οι υπηρεσίες στους ασφαλισμένους?

Ο ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι πάντα ως κράτος θα κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει και θα στέλνει το λογαριασμό στους ιδιώτες? Σύντομα θα διαψευστεί και θα διαπιστώσει ότι η περίοδος χάριτος έληξε!

Ο ΕΟΠΥΥ ανήκει σε εμάς που μοχθούμε καθημερινά και πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς τα ταμεία. Είναι ώρα για την κυβέρνηση να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους και τις διαδικασίες να μπορεί να καταφέρει το «ελάχιστο»: όταν έχει χρήματα να γνωρίζει τι πρέπει να πληρώσει και να πληρώνει. Ούτε αυτό δεν γίνεται!

Για να είμαστε όμως δίκαιοι, τώρα που απορρόφησε το ΤΑΥΤΕΚΩ, αρχίζει η διασπορά των κεντρικών υπηρεσιών σε άλλα κτήρια και σύντομα δεν θα μπορεί κανείς ούτε να κάνει μια συνάντηση, έστω και άνευ ουσίας, για να μην χαλάσουμε και τις συνήθειές μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου