Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Απλήρωτοι οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού από τα νοσοκομεία

Μπορεί τα νοσοκομεία να έχουν πάρει χρήματα για να πληρώσουν και τους προμηθευτές Ορθοπεδικού και τραυματολογικού υλικού, ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), με επιστολή του προς όλους τους Διοικητές νοσοκομείων καθώς και στους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αλλά και στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, στο Σύλλογο φθάνουν καθημερινά παράπονα από τα μέλη του ότι δεν λαμβάνουν καμία σαφή απάντηση για το χρόνο της πληρωμής τους.

Επειδή οι επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται σε δεινή κατάσταση από την παντελή έλλειψη ρευστότητας, κατάσταση στην οποία συμβάλλουν τα νοσοκομεία με τον αδρανή χειρισμό του θέματος, όπως επισημαίνει ο ΠΑΣΥΠΟΥ, ζητά την άμεση πληρωμή των μελών του και να αποκλειστούν τα φαινόμενα επιλεκτικών πληρωμών.

Με την ευκαιρία της πληρωμής, ο ΠΑΣΥΠΟΥ εφιστά την προσοχή των αρμοδίων ως προς την ορθή εφαρμογή της κράτησης επί της αξίας των τιμολογίων και για τις περιπτώσεις μόνο που προβλέπεται, του 2% υπέρ της «ψυχικής υγείας» (άρθρα 3 Ν. 3580/2007, 24 Ν. 3846/2010 και Υπ. Απόφ. ΔΥΟ6α/οικ 36932/17.3.2009), ώστε να αποφεύγονται οι νομικές εμπλοκές που συνεπάγονται επιβαρύνσεις των νοσοκομείων με τόκους υπερημερίας.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου