Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΟΠΥΥ | Γέννησε στο σπίτι και ζητά επίδομα τοκετού


Μια 42χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης έχει κάνει… άνω κάτω την τοπική υπηρεσία του ΙΚΑ καθώς γέννησε στο σπίτι της και διεκδικεί το επίδομα τοκετού. 

Η γυναίκα γέννησε από λάθος στο σπίτι της, όταν το νοσοκομείο τη θεώρησε ανέτοιμη για τοκετό. Λίγες ώρες αργότερα και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι της, η 42χρονη γέννησε στο σαλόνι της.

Η γυναίκα ενημερώθηκε για το νέο νόμο που αναφέρει ότι με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ καταργείται το επίδομα τοκετού και δίνεται πλέον μόνο σε όσες γυναίκες γεννούν στο σπίτι και έσπευσε στην τοπική υπηρεσία του ΙΚΑ στο Ηράκλειο να ζητήσει το επίδομα.

Η γυναίκα, με το μωρό στην αγκαλιά δήλωσε στους υπεύθυνους πως δεν είχε επιβεβαίωση μαίας για τον τοκετό, διότι την «ξεγέννησε» η κουνιάδα της με τη βοήθεια των γιατρών του ΕΚΑΒ που μέχρι να φτάσουν στο σπίτι της, έδιναν οδηγίες από το τηλέφωνο.

Η 42χρονη όμως ήταν διατεθειμένη να παραδώσει στην υπηρεσία ελέγχου μέχρι και… βίντεο που να επιβεβαιώνει τον τοκετό. Τελικά η αίτηση θα εξεταστεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα.

ΙΑΤROINET.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου