Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Ανοικτή επιστολή καθηγητή

Απροκάλυπτα παραβιάζει τον νόμο ο υπουργός Υγείας, τοποθετώντας στην επιτροπή αξιολόγησης των διοικητών νοσοκομείων δύο πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που προβλέπει ο νόμος. Αυτό τονίζει σε επιστολή του ο Δημήτρης Νιάκας, Καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι στις θέσεις του Καθηγητή της ΕΣΔΥ ή ΑΕΙ ή ΤΕΙ με συναφές γνωστικό αντικείμενο με την διοίκηση νοσοκομείων, επιλέγεται ένας Καθηγητής της Ιατρικής με ειδικότητα Βιοχημείας. Αντί για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο μη συναφές με τις μονάδες υγείας, επιλέγεται ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδας, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα, αλλά είναι εκπρόσωπος μιας επαγγελματικής κατηγορίας συμπολιτών μας (επαγγελματίες ή βιοτέχνες) και ως τέτοιοι είναι εν δυνάμει και προμηθευτές των νοσοκομείων. 

Ως γνωστό, ο ίδιος διατηρεί την ιδιωτική-οικογενειακή του επιχείρηση (ζαχαροπλαστείο). 
Ο κ. Νιάκας ζητά την άμεση αντικατάστασή τους με άλλα, όπως σι ρυθμίσεις του νόμου προβλέπουν και όπως οφείλεται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και απόφοιτους των Πανεπιστημίων, σι οποίοι σπουδάζουν και αποκτούν προσόντα και επαγγελματικές δεξιότητες και αν μη τι άλλο αναμένουν, -όσοι από αυτούς ενδιαφερθούν για κάποια διοικητική θέση-, να κριθούν από τους ειδικούς και τους έχοντες σχέση με αυτό τουλάχιστον που ο νομοθέτης προέβλεψε. HEALTHDAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου