Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 01/08/2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς όλες τις Διαγνωστικές μονάδες παροχής Π.Φ.Υ.

Τις τελευταίες ημέρες δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από τα μέλη του Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. που έχουν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές και μολονότι εκφράζουν την συμπαράταξή τους στην ομόφωνη απόφαση της Γεν. Συνέλευσης για καταγγελία της σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δήλωσαν ότι αδυνατούν να αποστείλουν εγκαίρως την εξουσιοδότησή τους, ζητώντας ταυτόχρονα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας.

Επιπρόσθετα επειδή η Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. συνεδρίασε για το ίδιο θέμα μόλις χθες, την τελευταία ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας, με αποτέλεσμα να δεχτούμε αρκετά τηλεφωνήματα από μέλη τους που διατύπωσαν εύλογες απορίες και διαμαρτυρίες για την αδικαιολόγητη, κατά τη γνώμη τους, καθυστέρηση συνεδρίασης του Διοικητικού τους Συμβουλίου, εκτιμούμε ότι για ένα τόσο μεγάλης σπουδαιότητος θέμα θα πρέπει να παρατείνουμε την καταληκτική ημερομηνία αποστολής των εξουσιοδοτήσεων για όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), είτε ανήκουν στον Σύνδεσμο μας είτε ανήκουν σε άλλες ενώσεις, μέχρι τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014.

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου τρέχοντος έτους, η διευρυμένη επιτροπή και με την συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε επί μέρους ένωση της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ., εάν και εφόσον φυσικά το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν, θα εξετάσει το σύνολο των εξουσιοδοτήσεων που θα έχουν αποσταλεί και θα προχωρήσει άμεσα στις συγκεκριμένες διαδικασίες ταυτόχρονης καταγγελίας των συμβάσεων όλων των συμμετεχόντων.

Αποστείλετε λοιπόν την εξουσιοδότησή σας άμεσα, όσοι βρίσκεστε ακόμη στην έδρα σας ή μετά την επιστροφή σας όσοι απουσιάζετε, στο Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.. Μία εξουσιοδότηση που επί της ουσίας αποτελεί την έγγραφη συνειδητή σας απόφαση να θέσετε τέλος στην ληστεία που μας γίνεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σε περίπτωση που η διευρυμένη επιτροπή θα συγκεντρώσει στα χέρια της τις εξουσιοδοτήσεις της κρίσιμης μάζας των παρόχων και με την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν οι μεγάλες αλυσίδες και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, τότε και μόνο τότε ο Πρόεδρος της διευρυμένης επιτροπής συνεπικουρούμενος από τα υπόλοιπα μέλη της, θα διασφαλίσει τη σωστή εκτέλεση της διαδικασίας με πλήρη διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα επιχειρησιακά συμφέροντα κάθε μονάδας. Στη συνέχεια και όταν θα έχουν υπογραφεί από κάθε πάροχο ξεχωριστά τα εξώδικα της καταγγελίας της σύμβασης, η επιτροπή με την παρουσία δημοσιογράφων, θα τα καταθέσει όλα μαζί και ταυτόχρονα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σηματοδοτώντας έτσι την αντίσταση του κλάδου μας προς την αλόγιστη χρεοκοπία που τον οδηγεί η Διοίκηση του Οργανισμού.

Σήμανε η ώρα να επιβάλλουμε την νομιμότητα, την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη. 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος         Βιοχημικός

8 σχόλια:

  1. Τι λέγαμε? Κυριακή κοντή γιορτή, αντε την Παρασκευή να δούμε και το θαύμα.περασε η εν λόγω Παρασκευή και το είδαμε, τώρα να περιμένουμε άλλο ενα μήνα για το επόμενο θαύμα, με αυτά και με άλλα μικρότρα θαύματα έχουν περάσει κατι χρόνια διαπραγματέυσεων? και βέπουμε πάλι. Ας μου εξηγήση όμως κάποιος που έχει και νομικούς συμβούλους, γιατι εγω δέν έχω, ποια προοπτική υπάρχει ενάντια σε ψηφισμένους νόμους του κράτους? όπως τα rebate &claw back, νομίζω καμμία, γι αυτό ας προκυρηχθή επίσχεση σήμερα από όλους τούς φορείς και να γνωρίζουν οι απέχοντες απο αυτήν ότι δεν θα διεκδικήση κανένας για πάρτη τους τα δεδουλευμένα διότι είναι εκτός του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ .Θωμόπουλος Ιωάννης / βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοιες επιτυχημένες "τούμπες" μόνο ο Μελισσανίδης έκανε,εύγε!!! keep walking

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΑΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ....
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.....
    Ο ΑΓΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΙΠΥ......
    ΛΑΜΟΓΙΑ....................
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.......
    ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟ ΟΤΙ .......ΤΕΛΟΣ ......
    ΟΤΙ ΕΦΑΓΕ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ... ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ λοιπόν ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ της ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.και της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.και όποιας άλλης συνδικαλιστικής ένωσης μας ''εκπροσωπεί''!!!
    Εκεί που θα βρίσκεστε μη μας ξεχνάτε γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ στη σκηνή...και που ξέρετε όταν με το καλό επιστρέψετε μπορεί και να μας βρείτε λιγότερους (άρα μεγαλύτερα κομμάτια στην πίτα).Αύγουστος είναι .λίγη ΑΠΛΗΡΩΤΗ δουλειά,υψηλές θερμοκρασίες,ίσως μερικοί από μας (πράγμα που απεύχομαι)να μην αντέξουμε και να αναζητήσουμε δροσιά σε κανένα περίβολο ψυχιατρικού ιδρύματος .
    Οπως και να 'ναι εσείς να περνάτε καλά και μεις...χειρότερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα πραγματικά υπάρχει έστω και ένας που σας πιστεύει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι της ΠΑΣΙΔΙΚ.
    Εάν πραγματικά θέλετε να δώσετε μάχη κρατήστε τις δυνάμεις σας για την καινούργια σύμβαση
    που έρχεται προς υπογραφή.Πιστεύω να έχετε μάθει τους όρους της νέας σύμβασης.
    Εξάλλου η σύμβαση που θέλετε να καταταγγείλετε(αυτό το προχειρόχαρτο)μετά από 2-3 μονομερής
    ανανεώσεις νομικά δεν νομίζω να ισχύει.
    Η πραγματική μάχη θα δωθεί στούς όρους της καινούργιας σύμβασης κι εκεί ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε
    ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
    Οι ενέργειες που αναφέρετε παραπάνω δεν έχουν κανένα ουσιαστικό σκοπό και πυροδοτούν
    τάσεις διχασμού.
    Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΙΩΣ........ΤΕΛΟΣ.
    Καλές διακοπές με ώριμες και λογικές αποφάσεις.
    Μαθιουδάκης Στ.(Βιοπαθολόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν υπήρχε έστω λίγη αξιοπρέπεια ...Απέχθεια .τόσο μα τόσο μεγάλο πάρτυ γινόταν που έχει χαθεί κάθε ηθική υπόσταση.Κάντε μας τη χάρη να πνιγειτε..υποκριτές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ.ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ.ΑΠΟ ΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Κ.Ο.Κ ΜΑΣ ΤΡΑΒΟΛΟΓΑΤΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΟΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή