Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Κουρουμπλή - Κοντού για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ & την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση



Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο ρόλος της ΗΔΙΚΑ η Επιτροπή για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση που προωθεί το υπουργείο Υγείας αλλά και το οικονομικό μέλλον του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση.

Όπως είναι γνωστό, ο ΕΟΠΥΥ στην φάση αυτή, είναι εξαιρετικά πιεσμένος οικονομικά, καθώς αφενός τα Ταμεία οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και θα πρέπει με κάποιο τρόπο η ροή να ομαλοποιηθεί και αφετέρου ο Οργανισμός, χρωστά αρκετά ληξιπρόθεσμα σε παρόχους υγείας.

Αναφορικά με την Επιτροπή που μελετά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να σημειωθεί, ότι αυτή γίνεται, με στόχο να χτυπηθεί στη ρίζα της η διαφθορά και η αδιαφάνεια και να υπάρχει εφεξής ένας καλύτερος έλεγχος σε θέματα συνταγογράφησης.

Επικεφαλής της Επιτροπής αναμένεται να τεθεί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος.

Πρόκειται για μια διασύνδεση, όπως αναφέρει στο ONMED ο κ. Μπασκόζος, μεταξύ της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, με διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αλλά και με παράλληλη διασύνδεση των επιμέρους πληροφοριακών συστημάτων (ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ) για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών, με την ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
Στο εγχείρημα αυτό αναμένεται να συνδράμουν ακόμη ο ΕΟΦ, ο ΙΦΕΤ και η ΕΣΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου