Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT.GR

Θα πίστευε κανείς πως με μια αριστερή κυβέρνηση όλα θα άλλαζαν και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη κερδίσει τις εκλογές, δεσμευόταν πως θα πατάξει τομαύρο χρήμα στην Υγεία. Και τώρα ειδικά που οι δεσμεύσεις στους δανειστές μιλούν για πάταξη της διαφθοράς, οι περισσότεροι ασθενείς άρχισαν να χαίρονται και να ελπίζουν πως το περιβόητο φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία θα τελειώσει…

Φευ όμως…

Κάποιοι με ζέστη και με κρύο, χειμώνα καλοκαίρι και με όποια κυβέρνηση, φροντίζουν να βγάζουν το κατιτίς τους στις πλάτες των ασθενών.
Και το χειρότερο είναι πως πλέον έχουν αποθρασυνθεί κιόλας αυξάνοντας τη «μαύρη ταρίφα» για την επιβίωση. Όχι απλά 500 ή 1000 ευρώ αλλά από 1500 και άνω…Και άντε να τα βρεις μέρες που είναι…

Όμως το πιο τραγικό που εξευτελίζει το επάγγελμα του γιατρού στα μάτια των Ελλήνων ασθενών, ντροπιάζοντας ταυτόχρονα τους έντιμους που κάνουν καλά τη δουλειά τους, είναι το γεγονός πως οι αδίστακτοι χασάπηδες των χειρουργείων καιτης τσέπης των ασθενών, δε διστάζουν να ζητήσουν φακελάκι ακόμη και από ανθρώπους που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή πολεμώντας με νύχια και με δόντια τον καρκίνο.

Και βέβαια οι περισσότεροι ασθενείς δεν μπορούν να καταγγείλουν τον έμμεσο αυτό εκβιασμό, με το φόβο ότι θα χρειαστούν και πάλι ιατρική βοήθεια από τον ίδιο γιατρό και φυσικά δε θα τη βρουν…

Πιο πρόσφατο περιστατικό που ήρθε στην αντίληψή μας, (καθότι είναι καθημερινά και αμέτρητα) αφορά γιατρό σε ογκολογικό τμήμα. Εκεί όπου χιλιάδες καρκινοπαθείς πηγαίνουν κάθε χρόνο για να βρουν γιατρειά αλλά και ελπίδα στα χέρια γιατρών.

Εκεί όπου αμέτρητοι συνάνθρωποι μας έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε συνθήκες όχι και ιδανικές λόγω της τραγικής ξενοδοχειακής υποδομής του νοσοκομείου.
Ασθενής με καρκίνο προσέρχεται πριν λίγες ημέρες για τον ίδιο ακριβώς λόγο: να αφεθεί στα χέρια των γιατρών, με εμπιστοσύνη, μήπως και τον κάνουν καλά.

Η επέμβαση γίνεται. Τα νέα είναι γνωστά. Ελπίδες όχι πολλές. Για καρκίνο πρόκειται άλλωστε.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτε τον γιατρό να απαιτήσει με θράσος το φακελάκι από τον ταλαιπωρημένο ασθενή: «Η εγχείρηση κοστίζει 1500 ευρώ»αποφαίνεται…
Το αίμα πάγωσε στις φλέβες του άτυχου ασθενή που δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει το νόσημά του αλλά και τα σαγόνια του καρχαρία γιατρού.

«Γιατρέ μου δεν έχω τόσα. Μπορώ να σας τα δίνω σε δόσεις;» αποκρίνεται σαν να ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει τον …εκπρόσωπο του Ιπποκράτη.
Εκείνος, ο γιατρός, με επηρμένο ύφος, τον κοίταξε με απαξιωτικό βλέμμα και αποχώρησε χωρίς κουβέντα, αφήνοντας πίσω του τον άρρωστο να αναρωτιέται τι θα απογίνει τώρα…

Η συνέχεια αναμενόμενη. Όσες ημέρες παρέμεινε ο ασθενής στο νοσοκομείο, βαριά να είδε δύο φορές τον γιατρό να τον επισκέπτεται…
Η ιστορία αυτή, πέρα για πέρα αληθινή, σε πολλούς θα είναι γνώριμη και συνηθισμένη.
Αλλά είναι να απορεί κανείς: πότε θα εκλείψουν τα φαινόμενα τύπου αρπακτικών στα δημόσια νοσοκομεία;

Αναμονή για τις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

5 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΩΜΑ???ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ", Ο "ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ" ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ... ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ! ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΧΥΠΟΠΤΑ , ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ! Η ΠΙΟ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ: ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΥΠΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΤΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσήλθατε στην Ελλάδα Δεσποινίς !!!
    Τώρα το πήρατε χαμπάρι ότι η Ελλάδα έχει το πιο άθλιο, καπιταλιστικό, εμποριοποιημένο, ανήθικο σύστημα υγείας στον κόσμο?
    Με ανοχή ενδεχομένως και προτροπή όλων των κυβερνήσεων έως τώρα.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από το να ακούς να θέλουν να καταργήσουν το 5 ευρω, η το 1 ευρω για Δήθεν Δημόσια και δωρεάν υγεία και συ να πρέπει να τρέξεις , να εξευτελιστείς για να μαζέψεις τρία χιλιάρικα για να γίνει καλά ο άνθρωπος που αγαπάς όσο τίποτα στην ζωή.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όλους οσους ακουσα να διαμαρτύρονται για το πεντάευρο δεν τους ακουσα να διαμαρτύρονται αναλόγως και για το γνωστό και παλιό φακελάκι, μήπως γιατί το πενταευρο ξέφευγε απο τίς τσέπες τους ενω το φακελάκι όχι???Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος

      Διαγραφή
  4. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ. Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ) ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΛΕΙΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΗΝΥΓΙ ΜΑΓΙΣΩΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ? ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΡΑΜΕ ΣΤΟ ΣΩΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΛΟΙ! ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή