Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Άδωνις στο HealthReport.gr: «Δεν υπέγραψα χρυσό συμβόλαιο με τους Γερμανούς για την Υγεία»! Τι λέει για Κουρουμπλή

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις τοποθετήσεις του νυν υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, πως δε βρήκε σχεδόν καμία μελέτη από την περιβόητη Task Force και τους Γερμανούς που ανέλαβαν έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ να παραδώσουν σχέδιο για το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο HealthReport.gr καταφέρεται κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή ενώ υποστηρίζει πως το συμβόλαιο δεν υπεγράφη με τους Γερμανούς αλλά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Ο κ.Κουρουμπλής προτού κάνει δηλώσεις για σοβαρά θέματα, καλό θα ήταν να έχει ζητήσει έστω μια ενημέρωση από τους προκατόχους του. Το χρυσό συμβόλαιο με τους Γερμανούς που αναφέρθηκε είναι στη πραγματικότητα ένα συμβόλαιο για την παροχή τεχνικής βοήθειας με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας».

Όσο για τα εκατομμύρια που θα δοθούν υποστηρίζει πως δεν εκταμιεύονται από τα κρατικά Ταμεία:
«Τα χρήματα μάλιστα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου υγείας αλλά το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το κομμάτι του ΕΣΠΑ που υποχρεωτικά παρέχεται μόνο για τεχνική βοήθεια».

Βέβαια από την «πίτα» των 15 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν, κομμάτι θα λάβει και η Γερμανία όπως παραδέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης στο HealthReport.gr, σημειώνοντας: «Βάση αυτού του συμβολαίου, στο οποίο ως υπεργολάβος συμπεριλαμβάνεται το υπουργείο υγείας της Γερμανίας, έχει ήδη δοθεί στο ελληνικό κράτος όλο το σχέδιο εφαρμογής των DRG ‘S (σ.σ.:κλειστά ενοποιημένα νοσήλια) πράγμα που έγινε νόμος του κράτους και αποτελεί και μνημονιακή μας υποχρέωση».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε παλαιότερη συνάντηση του με τον επικεφαλής της Task Force Χ.Ράιχενμπαχ.

Κατά τα άλλα ισχυρίζεται πως το κονδύλι μπορεί και να μη φθάσει στα 15 εκατ. ευρώ εάν δεν επεκταθεί η συνεργασία ενώ εξακοντίζει κατηγορίες εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή λέγοντας πως οι υπεύθυνοι του προγράμματος τον αναζητούν και δεν τον βρίσκουν: «Όσον αφορά στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), δύναμαι να γνωρίζω ότι οι υπεύθυνοι του προγράμματος έχουν προσπαθήσει εδώ και μέρες να τον ενημερώσουν, χωρίς μέχρι στιγμής αυτό να έχει καταστεί εφικτό.

Αν έχει οποιαδήποτε άλλη απορία ο κ.Κουρουμπλής είμαι στη διάθεση του και φυσικά δεν έχουν δοθεί 15 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί έως 15 εκατ.ευρώ από το ΕΣΠΑ. Η πληρωμή γίνεται μόνο κατά την πρόοδο του έργου και με την παραλαβή των συγκεκριμένων εργασιών.

Εάν θέλει να χρησιμοποιήσει δε μέχρι και τα 15 εκατ. χρειάζεται να επεκτείνει το παρόν συμβόλαιο το οποίο είναι κάτω από 10 εκατ. ευρώ» καταλήγει στο HealthReport.gr ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

2 σχόλια:

  1. Mπραβο Αδωνι φασιστα γερμανοτσολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΕΙ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ???????? ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΚΟΜΑ???? Κ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ Κ ΒΟΝUS ΒΟΛΕΥΤΗ????/ ΘΡΑΣΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή