Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στις επιτροπές ποντάρει για να ρίξει τις τιμές



HEALTH VIEW.GR. 
Νέες μειώσεις στις τιμές φαρμάκων, ιατροτεχνολογικών υλικών και διαγνωστικών εξετάσεων επιδιώκει ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης. Άμεσα μάλιστα προχωρά στην θεσμοθέτηση τριών Επιτροπών οι οποίες θα ασχολούνται διεξοδικά με τις διαπραγματεύσεις. 

Ταυτόχρονα, προχωρά στη συγκρότηση Σώματος Εμπειρογνωμόνων -στην ασφαλιστική ελεγκτική ιατρική- που θα απαρτίζεται από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και το οποίο δύναται να ελέγχει τις ιατρικές παρεμβάσεις από την πλευρά της προσφοράς και να προσδιορίζει την ασφαλιστική δέσμη με βάση την τεκμηριωμένη κλινική αποτελεσματικότητα και οικονομική αποδοτικότητα. 

Επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα με υπουργική απόφαση θα συσταθεί και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του Φαρμάκου, προσδοκώντας ότι το όφελος για το Δημόσιο από το έργο της θα υπερβεί τα 50 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2015.

Επιπλέον, το υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση κλειστού προϋπολογισμού για τα φάρμακα υψηλού κόστους.

7 σχόλια:

  1. Ετσι μπράβο ρίξτε κι άλλο τις ήδη ξεφτιλισμενες τιμες ........ θα παίρνετε κινέζικα αποτελέσματα από κινέζικα αντιδραστήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΦΟΥΛ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΛΟΥΝ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.

      Διαγραφή
  2. σιγα να μην ξοδευουν κινεζικα αντιδραστηρια, θα δινουν αποτελεσματα χωρις να κανουν τις εξετασεις. Οταν ζητας καποιος να δουλευει με τιμες κατω του κοστους για σενα και να μην κλεισει, θα πρεπει να τα περιμενεις αυτα. Ποιος δουλευει τιμια με τιμες κατω του κοστους (και δεν κλεινει)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με δύο πολύ φθηνά "φάρμακα" θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του υπουργείου. Έμπλαστρο και βεντούζες!!! Έχουν δοκιμασθεί στο παρελθόν και αντιμετωπίζουν το 99,9% των ασθενιών. Άντε και το ξεμάτιασμα για το οποίο όμως εκκρεμούν κάποιες κλινικές μελέτες. Προσοχή στις μαϊμού ξεματιάστρες... και ώρα σας καλή!!! ΞΕΦΤΙΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1991???ΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ(ΤΡΟΠΟΙ) .ΦΥΛΑΧΤΗΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή