Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«Κλείδωσε» το όνομα για νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! Πότε θα ανακοινωθεί

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Με καθυστέρηση αλλά και μετά από μπόλικο παρασκήνιο και προβληματισμό αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ.


Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κλείνει οριστικά πια- εκτός απρόοπτου- στο όνομα του καθηγητή οικονομικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχάλη Χλέτσο. Και αυτό διότι η κυβέρνηση προτιμά έναν ειδικό στα οικονομικά ώστε να βγάλει τον ΕΟΠΥΥ από το σκοτεινό τούνελ.

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής επιθυμεί να ανακοινώσει το όνομά του έως το τέλος της εβδομάδος, το αργότερο έως τη Δευτέρα.

Ωστόσο αγκάθι παραμένει το γεγονός πως ο νόμος που έχει ψηφιστεί για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2014, προβλέπει πως για να διοριστεί νέος πρόεδρος απαιτείται προηγουμένως να γίνει προκήρυξη της θέσης αλλά και να καθοριστούν τα προσόντα του με υπουργική απόφαση. (Πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσετε το σχετικό θέμα)

Είναι άλλωστε και ο λόγος που καθυστέρησε ο ορισμός νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ,ανεξάρτητα βέβαια εάν εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά διάφορα στελέχη από την ιδιωτική αγορά και έχει δεχθεί πολλά «όχι».

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως έχει βρεθεί η φόρμουλα για να ξεπεραστεί το αγκάθι και όλα δείχνουν πως θα γίνει παράταση εφαρμογής του νόμου για το Φθινόπωρο. Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαριστεί η υπόθεση και θα έχουν εκδοθεί και τα κριτήρια και ίσως να υπάρξει και σχετική προκήρυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου