Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

“Ευαγγελισμός: Κίνδυνος να ξεμείνει από υλικά, λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού

Οι ειδικευόμενοι γιατροί εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες αμειβόμενοι με 3 ευρώ την ώρα. Τα ελάχιστα αυτά χρήματα, τα παίρνουν με πολύμηνες καθυστερήσεις.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, εξαιτίας ελλείψεων σε πόρους και προσωπικό.

Ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας είναι φέτος στα 72 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 82 εκατομμυρίων το 2014.

IATRONET

Την ίδια ώρα, έχει 450 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 170 γιατρών, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και σε λοιπό προσωπικό:

“Υπάρχουν χρήματα να αγοραστούν υλικά, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό να διεκπεραιώσει τη διαδικασία”, ανέφερε την Πέμπτη στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας (φωτό δεξιά).

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυξημένη χρηματοδότηση, το νοσοκομείο θα μείνει από υλικά από το καλοκαίρι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας – είπε – μας ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό το πρώτο εξάμηνο.

Αναφερόμενος στους ειδικευόμενους γιατρούς, υπογράμμισε ότι εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες για 3 ευρώ την ώρα και τα χρήματα αυτά τα παίρνουν με πολύμηνη καθυστέρηση.

Για το νοσηλευτικό προσωπικό, είπε ότι υπάρχουν πολλά κενά, τα οποία επιχειρείται να καλυφθούν με προγράμματα voucher:

“Το voucher τελειώνει και φεύγουν από το νοσοκομείο 40 άτομα, οι οποίοι είναι απλήρωτοι”, σχολίασε ο κ. Σιώρας.

Νεφροπαθείς

Για μεγάλα προβλήματα στην περίθαλψη των νεφροπαθών έκανε λόγο, στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Γούμενος (φωτό αριστερά).

Ο κ. Γούμενος είπε πως η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από πέρυσι, που δεν υπήρχαν χρήματα να μεταφερθούν αιμοκάθαρση και εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις μονάδες όλης της χώρας.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου