Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αν. Ξανθός: Είναι προκλητικό να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για επιτυχίες στον χώρο της υγείας



Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού προκάλεσαν οι δηλώσεις του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ για επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης στον χώρο της υγείας, κατά την διάρκεια της συζήτησης, στις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την Τετάρτη.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά το ΠΑΣΟΚ για «επιτυχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης, ανέφερε με νόημα ο κ. Ξανθός. 

Όπως έγινε γνωστό από την συζήτηση στην Βουλή, και όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, πολύ σύντομα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου γνωστοποίησε πως «μέσα στις άμεσες προθέσεις μας είναι να αξιοποιήσουμε τα αναξιοποίητα κτίρια του υπουργείου Εργασίας, και του Δημοσίου γενικότερα, για να στεγάσουν αστέγους και για άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες».

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Ξανθού έχει ως εξής:

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά το ΠΑΣΟΚ για «επιτυχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί που το αποδιοργάνωσαν να μας «κουνάνε το δάχτυλο» όταν καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών υγείας, να επιτύχουμε την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αναδιοργανώσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας με βάση την καθολική κάλυψη του πληθυσμού, τη στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη, τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, τη δραστική αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης, της σπατάλης και της διαφθοράς καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ασθενών.»

1 σχόλιο:

  1. "...καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών υγείας, να επιτύχουμε την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αναδιοργανώσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας με βάση την καθολική κάλυψη του πληθυσμού...." Δημόσιο, δημόσιο, δημόσιο... Κύριοι που ζείτε, σε παραλληλο σύμπαν; Στραγγίξατε όλα τα ταμεία για να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις και οραματίζεστε οι δημόσιες δομές να εξυπηρετούν το ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ; Με τί λεφτά κύριοι θα τα κάνετε αυτά; Τα νοσοσκομεία δεν έχουν ούτε για βαμβάκι! Ξέρετε πόσα χρωστάτε στον ιδιωτικό τομέα; Τα διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτές και όλοι όσοι έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ έχουν γονατίσει και 'σεις επιδίδεστε σε μπαρουφολογίες; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΑΗΔΙΑ με αυτές τις ανοησίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή