Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΙΔΙΚ - Ανακοίνωση για εφαρμογή plafond

Αθήνα, 11/03/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.,

Όπως γνωρίζετε ο Σύνδεσμός μας από την ίδρυσή του έως σήμερα, σταθερά και αταλάντευτα υπηρετεί αρχές και αξίες που αποσκοπούν στην συστηματική ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα πολίτη, το δικαίωμα του για την ελεύθερη επιλογή ιατρού καθώς και την διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των παρόχων.

Με αυτές τις αρχές ήταν αδιανόητο να αποδεχθούμε την επιβολή του μέτρου του plafond από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα ενήργησε με απαράδεκτο τρόπο, αφού ανακοίνωσε το ανώτατο όριο ανά πάροχο στις 10 Δεκεμβρίου 2014 με αναδρομική ισχύ από την αρχή του ίδιου έτους.

Σήμερα δύο περίπου μήνες μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και χωρίς να έχουμε τίποτα συγκεκριμένο αναφορικά με το περιεχόμενο της νέας σύμβασης που θα διέπει το 2015, καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε μια αυξημένη ζήτηση χωρίς να λειτουργεί επί της ουσίας ουδεμία ηλεκτρονική ασφαλιστική δικλείδα για τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

Ως εκ τούτου αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, είναι βέβαιο ότι θα κληθούμε για άλλη μια χρονιά να καταβάλλουμε υψηλότατα ποσοστά σε Claw back και Rebate.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τα ανωτέρω σας καλούμε από το μήνα Μάρτιο να εφαρμόσουμε όλοι μαζί την απόφασή μας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα επίπεδα (plafond) που έχουν προσδιοριστεί για κάθε πάροχο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμεθα στην διάθεσή σας. 

Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας  Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολ                      Βιοχημικός

3 σχόλια:

  1. ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟ 2015 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2014,ΠΩΣ ΚΡΑΤΑΓΑΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΤΙΑ??? Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ .ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ.ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΕ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΤΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΕΡΑ ΤΟΥ PLAFON ΣΑΣ?
    ΠΟΣΟ ΜΑΜΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.Ε ΡΕ ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.
    Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
    ΜΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΜΑΣ Ή ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ(Δ.Υ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟYΣ),ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ,ΕΡΤ,ΔΕΗ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ? ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΔΕΚΤΑ .ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΕΧΡΙ WALL STREET.
    ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤ.(ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πασχα θα πληρωθει ο Ιανουαριος συναδελφε (μεχρι να μπουν οι υπογραφες κλπ κλπ) μην περιμενεις και τον Φεβρουαριο λοιπον !! Πανω απο 5 μηνες δεν βλεπω να πληρωνομαστε φετος.......

      Διαγραφή