Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΙΣΠατρών: Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή ορίων συνταγογράφησης εξετάσεων ανά ειδικότητα από ΗΔΙΚΑ

Προς τα μέλη 
του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςΑρ. πρωτ.: 3767/16-4-2015

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Εν όψει της εφαρμογής των Υπουργικών αποφάσεων υπ’ αριθμόν ΦΕΚ 2243Β’ και 35Β’ περί θέσπισης του ανώτατου ορίου συνταγογράφησης και εκτέλεσης εργαστηριακών και παρακλινικών εξετάσεων, η ΗΔΙΚΑ βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής του στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τμηματικά ανά ειδικότητα.
Αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη Μαίου.

Παραπεμπτικό που υπερβαίνει το όριο αυτό θα φέρει την ένδειξη «δεν εκτελείται σε ιδιώτη πάροχο» και εξυπηρετείται αποκλειστικά στις δημόσιες δομές.

Εναλλακτικά, εάν η εκτέλεση αφορά ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια / ιατρεία, μπορεί ο θεράπων ιατρός να προσαρμόσει τη συνταγογράφηση στο ανώτατο επιτρεπτό όριο εξετάσεων και να επανέλθει μετά 4ημερο με συμπληρωματική συνταγογράφηση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

για το Διοικητικό Συμβούλιο

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

8 σχόλια:

  1. Και ετσι διαιωνιζεται η απατη του πλαστου παραπεμπτικου. Διαβαστε παρακαλω την προταση Αναγνωστου κ τοποθετηθητε αν εχετε την ευαισθησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρόταση για κάρτα υγείας ασφαλισμένου με ατομικό όριο και pin, με τον ασφαλισμένο να διεκδικεί το χρηματικό ποσό από τον ΕΟΠΥΥ, μετά από τιμολόγηση ιατρικών υπηρεσιών, έκδοση ΑΠΥ, ήρθε επανειλημμένως και επίμονα από μεγάλους ΙΣ της χώρας στον ΠΙΣ, χωρίς δυστυχώς να υιοθετηθεί.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΠΙΣ??? ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ???

      Διαγραφή
  2. ΕΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΠΕΡΙ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ (ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι: 1. καλύπτουν θεσμικά όλες τις ομάδες του ιατρικού κόσμου με συμφέροντα που συχνά είναι αντικρουόμενα 2. δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα και δεν υποκαθιστούν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαστηριακών/ κλινικοεργαστηριακών ιατρών και 3. οφείλουν να επεξηγούν με σαφήνεια την ισχύουσα νομοθεσία. Σας ενημερώνω επίσης ότι η ΗΔΙΚΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως τις Υπουργικές αποφάσεις με ΦΕΚ 2243Β και 35Β, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποκλεισθούν μόνο οι πλεονάζουσες από το ανώτατο όριο εξετάσεις, παρά ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ, το οποίο θα πρέπει να εκτελεστεί αποκλειστικά σε δημόσια δομή. Οι παρενέργειες αυτής της αδυναμίας της ΗΔΙΚΑ και της εμμονής κάποιων κλινικών ιατρών να αναγράφουν παραπεμπτικά με πολλές παραμέτρους, είναι ότι μπαίνει φραγμός στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΟΥ , ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ MCH MCV ή ΕΧΕΙ 3 ΣΑΚΧΑΡΑ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Ή ΟΧΙ ...
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?
    ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΕΕ.
    ΑΝ ΙΣΧΎΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΦΤΕΣ ΜΕΣΟ ΗΔΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΜΕ ΥΠΟ-ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.....ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ???

      Διαγραφή
  5. Με βαση αυτη την οδηγια- συμβουλη οι επισκεψεις μειωνονται στο μισο αν χρειαζεται να συνταγογραφουμε 2 φορες για εναν σσθενη κ να χαρακτηριζομαστε κ απο το ηδικα ως διπλοσυνταγογραφουντες δεν μου φαινεται ικανοποιητικη λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή