Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εξοφλήθηκαν οι εφημερίες γιατρών.Γιατί επιμένουν στην επίσχεση;

Εξοφλήθηκαν οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών χθές 27 Απριλίου αλλά υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν στην επίσχεση εργασίας αφού θεωρούν απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας τους και διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες βάρδιες. 

Εξοφλήθηκαν οι εφημερίες γιατρών.Γιατί επιμένουν στην επίσχεση;

Της Νικολέτα Ντάμπου 

Παλαιές εφημερίες και υπόλοιπα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των νοσοκομειακών γιατρών εχθές . Πρόκειται για οφειλόμενα ποσά του περασμένου Δεκέμβρη άλλα και υπόλοιπα παλαιότερων ετών. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, οι εφημερίες είναι απλήρωτες εδώ και τρία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2012 έως και το 2014, γεγονός που, όπως δήλωσε, εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα. «Με βάση την προσπάθεια που έκανε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών, λύσαμε τα νομικά προβλήματα, βρήκαμε τα χρήματα, τροποποιήσαμε τους προϋπολογισμούς και σήμερα είμαστε έτοιμοι, στις 27 Απριλίου, να πληρωθούν όλες αυτές οι εφημερίες». 

Πάραυτα, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, οι ιατροί συνεχίζουν και επιμένουν σε επίσχεση εργασίας αφού θεωρούν απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες βάρδιες. Την ίδια στιγμή που οι οφειλόμενες εφημερίες εξοφλούνται, ένα νοσοκομείο της χώρας ζητά από τους ιατρούς του να επιστρέψουν πληρωμές που προέρχονται από εφημερίες. Αυτό συμβαίνει στο Νοσοκομείο Νικαίας και αφορά τις υπερωρίες των ετών 2009 και 2010. Σύμφωνα με το έγγραφο της Β ́ ΥΠΕ με ημερομηνία 23/4/2015 στο Ταμείο του Νοσοκομείου υπάρχει έλλειμμα που φθάνει τα 510.547,32 ευρώ και προέρχεται από το δίμηνο Δεκεμβρίου 2009 με Ιανουάριο 2010. Το συγκεκριμένο έλλειμμα, φαίνεται να προήλθε από τη νόμιμη πληρωμή υπερωριών, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά χωρίς την απαιτούμενη έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου