Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εφημερίες: Και «κουρεμένες» και μισές!

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Της Έλενας Μπρέγιαννη - Ηealth Report

Στην καταβολή των χρωστούμενων εφημεριών του 2014, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, μαζί με την καταβολή του 15νθήμερου, σε γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι γιατροί που μπαίνοντας στους λογαριασμούς τους διαπίστωσαν ότι έπεσε άγριο κούρεμα στο ποσό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου οι οριζόντιες περικοπές ανήλθαν σε 50 ευρώ ανά γιατρό, για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά.

Σε ότι αφορά την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2012 και 2013, οι γιατροί θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε ο αν.υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στον κλάδο,είναι εκτός των εγκεκριμένων πιστώσεων και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.


Επίσης ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα της καταβολής των εφημεριών του τρέχοντος έτους καθώς μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα αλλά και δέσμευση από το υπουργείο Υγείας πότε θα δουν το ρευστό οι γιατροί στους λογαριασμούς τους.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το σκηνικό στα δημόσια νοσοκομεία έχει αλλάξει με ολοένα και περισσότερες κλινικές να μπαίνουν στο χορό των επισχέσεων, ενώ πολλά νοσοκομεία συνεχίζουν την επίσχεση, με τους ειδικευόμενους γιατρούς να εμφανίζονται έτοιμοι για ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου