Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κουρουμπλής: Έρχονται αλλαγές στο φάρμακο από τον Μάιο

Μιλώντας στο συνέδριο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την πρόθεσή του για "κλειστό" προϋπολογισμό στα φάρμακα υψηλού κόστους και διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για τα καινοτόμα φάρμακα.
ΙΑΤRONET


Ολοκληρωμένη πρόταση για τη φαρμακευτική περίθαλψη, φέρνει τον Μάιο το υπουργείο Υγείας.

Με κύριο όρο “φάρμακο για όλους”, η πρόταση θα προβλέπει τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου.

Στόχος είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στη χώρα μας.

Τα παραπάνω ανέφερε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι η νέα αυτή πρόταση θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τη διεκδίκηση των υποχρεώσεων που οφείλουν να έχουν στην Ελλάδα:

“Εμείς είμαστε εκπρόσωποι του λαού και όχι των εταιρειών”, τόνισε.

Ανέφερε ότι θα προβλέπεται “κλειστός” προϋπολογισμός για τα φάρμακα υψηλού κόστους, καθώς και η σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ με στόχο τους κλειστούς προϋπολογισμούς και τις μειώσεις στα καινοτόμα φάρμακα.

Οι παραπάνω όροι θα συμβάλλουν στην αποφασιστική διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τη σταδιακή μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα.
Σύστημα

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για ένα “νέο λειτουργικό, ποιοτικό και αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα Υγείας, προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις”:

Προχωρούμε – είπε – άμεσα στη ριζική και οργανωτική επαναθεσμοποίησή του, ξεκινώντας από την επείγουσα ιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη πρόληψη.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου