Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: Σωτήρης Μπερσίμης λέκτορας του παν. Πειραιά



Ένας 40 άρης λέκτορας του πανεπιστημίου Πειραιά, ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης, είναι τελικά ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ενώ αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Σταμάτης Βαρδαρός εκπρόσωπος μέχρι πρότινος, των εργοδοτικών Οργανώσεων του ΕΟΠΥΥ. 

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέληξε στην επιλογή αυτή, μετά από πολύ καιρό είναι γεγονός, και μετά από μία σειρά υποψηφίων που έβλεπε συστηματικά τον τελευταίο καιρό.

Η επιλογή του κ.Σωτήρη Μπερσίμη ο οποίος είναι καθηγητής Στατιστικής αποτελεί προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή ο οποίος κατέληξε μετά από μεγάλη σκέψη και πολλές συναντήσεις που είχε στο όνομα αυτό, δηλώνοντας ικανοποιημένος. Πρόκειται για έναν νέο τεχνοκράτη, μία επιλογή επίσης, με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνο και το Μαξίμου.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και να επιδείξει τολμηρούς και έξυπνους χειρισμούς, αναφορικά με τα οικονομικά του Οργανισμού, τα οποία βρίσκονται σε δεινή θέση. Ο Οργανισμός είναι δραματικά υποχρηματοδοτούμενος, με αποτέλεσμα να οφείλει πολλούς μήνες σε όλους σχεδόν του παρόχους υγείας. Ειδικότερα, ενώ το 2015 θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί με ένα δις ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει στα ταμεία του, μόλις 525 εκατ. ευρώ, και φυσικά πολύ πιο κάτω από το 0,6% του ΑΕΠ.

Φυσικά μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας, καθώς απαιτείται μία χρονοβόρα διαδικασία, ενώ θα πρέπει να περάσει και από ακρόαση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα «Βιοστατιστική».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη μοντέλων για τον έλεγχο διεργασιών, τις κλινικές δοκιμές και την βιοεπιτήρηση. Έχει συγγράψει πάνω από 20 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 βιβλία στην Ελληνική, ενώ περισσότερες από 35 εργασίες του παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ή πανελλήνια συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα στατιστικής σε πολλά ιατρικά ερευνητικά έργα.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας φροντισει να μη γινει σαν τους προηηουμενους διαπλεκομενους χαραμοφαηδες που καταχρεωσαν- ολους τους βιοπαθολογους κ μπαιπασαραν ολα τα κονδυλια στα μεγαλοδιαγνωστικα της διαπλοκης. Την καταραν 2500 χιλιαδων μικροβιολογων να εχουνε αλητες της πολιτικης ανεπαγγελτοι φονιαδες των γιατρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή