Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα στο ΕΣΥ - οι ασθενείς παραπέμπονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ



Περιπτώσεις ελλείψεων σε ογκολογικά φάρμακα σε νοσοκομεία του ΕΣΥ καταγράφει ο ΕΟΠΥΥ, όπως προέκυψε από καρκινοπαθείς, οι οποίοι απευθύνθηκαν στα φαρμακεία του Οργανισμού.

Μάλιστα οι ασθενείς, παραπέμπονται με συνοπτικές διαδικασίες στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τη θεραπεία τους. Μία εξήγηση που δίνουν τόσο άνθρωποι μέσα από τον ΕΟΠΥΥ, όσο και ασθενείς αλλά και διοικητές νοσηλευτηρίων, είναι το γεγονός της μειωμένης χρηματοδότησης στο ΕΣΥ, το οποίο για το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχει λάβει μόλις 90 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη μηνιαία κρατική χρηματοδότηση τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νοσοκομεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι τα αντικαρκινικά νοσηλευτήρια «Ο Άγιος Σάββας» και «Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Αθήνα και «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη. Ελάχιστη έως μηδενική «ρευστότητα» σε φάρμακα καταγράφεται και σε άλλα φαρμακεία του ΕΣΥ: «Σωτηρία», «Παμμακάριστος», «Κωνσταντοπούλειο», «Παπαγεωργίου», «Βενιζέλειο».

Να σημειωθεί, ότι οι καταγγελίες των ασθενών προς τον ΕΟΠΥΥ την Τρίτη, κινητοποίησαν τον Οργανισμό ο οποίος επιχείρησε να ενισχύσει το φαρμακείο της Ομόνοιας με έκτακτο προσωπικό, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών.

Η μειωμένη χρηματοδότηση του ΕΣΥ όπως είπαμε παραπάνω, σε συνδυασμό με τα capital controls, δημιουργεί αναμφισβήτα ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους χρονίως πάσχοντες το διάστημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου