Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Π.Κουρουμπλής για ρευστότητα στην Υγεία: Ελπίζουμε σε διευκόλυνση των τραπεζών!

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος - HEALTH REPORT.GR

Σοβαρές δυσκολίες συνεχίζει να αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των κλειστών τραπεζών.

Ο συνήθως κακοπληρωτής ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να μην καταβάλει τις οφειλές του εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας ενώ και τα δημόσια νοσοκομεία δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αγορές ακόμη και τροφίμων, επειδή οι προμηθευτές ζητούν μετρητά λόγω των κλειστών τραπεζών.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής τους συνέντευξης (Mega) μετά το δημοψήφισμα, αναγνώρισε το πρόβλημα ενώ σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για διευκολύνσεις από τις τράπεζες.

Όπως είπε προσπαθούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας όπως την προηγούμενη εβδομάδα με τους ρυθμούς εκείνους. Ωστόσο υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε με την Τράπεζα της Ελλάδος να υπάρχει διευκόλυνση».

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΠΥΥ είχε δεσμευτεί μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την δραματική εβδομάδα της αναμονής του δημοψηφίσματος, ότι θα αποπληρώσει μέρος των οφειλών του προς τους ιδιωτικούς παρόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου