Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ιδιωτικά ασθενοφόρα στην θέση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - Τα σκάνδαλα που εντόπισαν οι Ράμπο Υγείας


Ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς ασθενών ανθούν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, εκμεταλλευόμενες τις ελλείψεις στο ΕΣΥ. Οι καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας τους, προκάλεσαν ελέγχους των Επιθεωρητών Υγείας, των λεγόμενων και Ράμπο και η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίοι είδαν πολλά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, τα εν λόγω ιδιωτικά ασθενοφόρα, διέρχονται τις πύλες υγειονομικών μονάδων και άλλων Οργανισμών όπως ο Διεθνής Αερολιμένας και διακομίζουν ασθενείς.

Παράλληλα, πραγματοποιούν αεροδιακομιδές ασθενών με ιδιωτικά πτητικά μέσα, χωρίς να υπάρχει σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ εμπλέκονται σε αυτές τις δρασττηριότητες είτε ως πλήρωμα, είτε με άλλη ιδιότητα. Επιπλέον, οι επικεφαλής των εταιρειών αυτών, μοιράζουν και card visit στα νοσοκομεία.

Το θέμα έφθασε στον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά από σχετική καταγγελία, ενώ οι έλεχοι εντόπισαν μεταξύ άλλων, φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν ασθενείς χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά και ευρύτατη φοροδιαφυγή.

Συνολικά οι Ράμπο Υγείας, πραγματοποίησαν σύμφωνα πάντα το το δημοσίευμα, ελέγχους σε 19 ιδιωτικές εταιρείες σε όλη την χώρα και συμπέραναν ότι η δραστηριότητα της διακομιδής ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα είναι ευρεία.

Για τον λόγο αυτό, καλούν τους αρμόδιους φορείς, να προχωρήσουν σε επανεκτίμηση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ασθενοφόρων. Επίσης, προτείνουν τον επανέλεγχο όλων των ιδιωτικών ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ καθώς και να αποσταλλεί το σχετικό πόρισμα στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, στην Εισαγγελεία Διαφθοράς, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών και στο ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου