Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Σε κλείσιμο οδηγείται η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης – Τι λένε οι γιατροί

Ορατός είναι ο κίνδυνος να πάψει να λειτουργεί η κλινική, η οποία έχει μείνει με μόλις δύο ειδικευμένους και δύο ειδικευόμενους γιατρούς.


iatronet

Ακραίες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, καθιστούν προβληματική τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Σπάρτης.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για κινδύνους, εγείροντας θέματα ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στη γενική τους συνέλευση κρίθηκε ως πολύ πιθανή η αναστολή λειτουργίας της κλινικής από σήμερα, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις γιατρών την έχουν αποδυναμώσει δραματικά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι προσπάθειες στελέχωσης της κλινικής έχουν αποτύχει, ενώ επιλέχθηκαν και λύσεις, οι οποίες έχουν καταγγελθεί.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι εφημερίες τομέα που βρίσκονται στα όρια της ασφαλούς εφημεριακής κάλυψης της κλινικής.

Μετά την τελευταία αποχώρηση της διευθύντριας του παθολογικού τμήματος, η κλινική μένει μόνο με δύο ειδικευμένους παθολόγους και δύο ειδικευόμενους γιατρούς.

Με έγγραφό τους οι γιατροί τονίζουν ότι η στελέχωση αυτή δεν επιτρέπει τη στοιχειώδη λειτουργία της κλινικής, που είναι η μεγαλύτερη του νομού και απολύτως απαραίτητη για τη ασφαλή λειτουργία όλου του νοσοκομείου.

Στη γενική τους συνέλευση αναδείχθηκε ο σοβαρός κίνδυνος που εγκυμονεί η παρούσα κατάσταση, τόσο για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, όσο και για την σωματική και ψυχική υγεία των γιατρών.

Κίνδυνος

Επισημάνθηκε, δε, ότι η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής είναι δυνατή μέχρι τις 22 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος η κλινική να οδηγηθεί σε αναστολή λειτουργίας της από σήμερα.

Οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό Λακωνίας, ενώ θα υπάρξουν και αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου.

Οι γιατροί καλούν την πολιτεία να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση του τμήματος με παθολόγους.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου