Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Διοικητές Νοσοκομείων: Ακέφαλα πολλά νοσοκομεία!

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

 Τι θα γίνει με τις αντικαταστάσεις


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ακέφαλα παραμένουν πολλά νοσοκομεία της χώρας, καθώς η διαδικασία πρόσληψης ή ακόμη και αντικατάστασης διοικητών νοσοκομείων έχει μπλοκάρει λόγω της τρόικας.
Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Διοικητές Νοσοκομείων: Οι «θεσμοί» μπλοκάρουν τους νέους διορισμούς! Τι ζητούν οι δανειστές») η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς ώρας δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση όχι μόνο διορισμού νέων διοικητών αλλά ούτε καν αντικατάστασης ορισμένων που έχουν παραιτηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε κάποια νοσοκομεία οι διοικητές παραιτήθηκαν και τις αρμοδιότητες τους τις ασκούν οι αναπληρωτές ενώ σε ορισμένα άλλα δεν υπάρχουν καν Διοικητικά Συμβούλια, με συνέπεια να υπάρχει και δυσλειτουργία στα νοσηλευτικά ιδρύματα αφού δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δέχεται κριτική για το θέμα της αλλαγής των διοικητών στα νοσοκομεία ακόμη και από αριστερούς συνδικαλιστές. Και αυτό διότι το θέμα είχε …πολυδιαφημιστεί και μάλιστα λίγο πριν κλειστεί η αρχική συμφωνία με τους δανειστές, το υπουργείο Υγείας είχε σπεύσει να περάσει σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Αξιοσημείωτα είναι τα όσα σημειώνουν οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ Υγειονομικώνπου πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αντιπαράθεση μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης:

«Και το ερώτημα βέβαια που δημιουργείται από τα παραπάνω είναι ότι αφού υπάρχει τόση μεγάλη διάσταση απόψεων και αντιπαράθεση ανάμεσα στην τοπική πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σε έναν διοικητή Νοσοκομείου, γιατί ο Υπουργός δεν κάνει χρήση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης και δεν προχωρά σε αντικατάσταση του συγκεκριμένου διοικητή;
Τί φοβάται η κυβέρνηση και δεν προχωρά στις τόσο διαφημισμένες αντικαταστάσεις των διοικήσεων των Νοσοκομείων;Αληθεύει ότι έχει μπει θέμα από την τερατρόικα,με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια «σουρεαλιστικά» φαινόμενα σαν αυτά που συμβαίνουν με τις σχέσεις της κυβέρνησης με το διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου;»
Πάντως οι νέοι διοικητές δεν αναμένονται στα Νοσοκομεία πριν το Σεπτέμβριο και αν ενώ είναι άγνωστο ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί καθώς η πρόθεση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να διορίσει κατά…βούληση όποιον επιθυμεί, δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη την τρόικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου