Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ENI-EOΠΥΥ: Άμεσος κίνδυνος παραγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καταθέτει εξώδικη διαμαρτυρία και δρομολογεί ομαδικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτήθηκε από το ΓΛΚ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους. Καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της αποπληρωμής μέσω της ειδικής χρηματοδότησης ήταν η 31/12/2014. Για να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή, έπρεπε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να επεκτείνεται τους όρους αποπληρωμής μέσα στο τρέχον έτος, κάτι το οποίο δεν υλοποιήθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Οικονομικών.

Καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκκρεμούν για τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010 και 2011, σας καλούμε να προσκομίσετε έως τις 23/12/2015, υπογεγραμμένο το υπόδειγμα εξουσιοδότησης προς τον νομικό σύμβουλο με τα ακριβή σας προσωπικά στοιχεία καθώς και τα συνολικά δεδομένα των οφειλόμενων ποσών (ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Οίκος Ναύτου, κλπ). με σκοπό να προβούμε άμεσα σε νομικές και δικαστικές ενέργειες, με πρωταρχική ενέργεια την κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης / διαμαρτυρίας για την άμεση διακοπή της παραγραφής.

Σας επισημαίνουμε να συμπεριλάβετε τους μήνες των πρώην ταμείων που εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του 10%,καθώς είχαν πληρωθεί με προκαταβολή 90%.

Σε περίπτωση μη διευθέτησης της καταβολής εντός διμήνου, προτείνεται η δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ποσών με ατομικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, από το νομικό σύμβουλο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η εξώδικη διαμαρτυρία / δήλωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ που ενδέχεται να επεκταθεί με κατάθεση ατομικών αγωγών, σύμφωνα με το καταστατικό μπορεί να καλύψει μόνον όσους συναδέλφους είναι πλήρη μέλη της Ένωσης και ταμειακά τακτοποιημένοι για το 2015 σε πρώτη φάση ή για τη διετία 2015 / 2016. Για να γίνει αυτό θα πρέπει:

Να καταθέσετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσό των 50€ (30€ για τη συνδρομή του 2015 και 20€ για το 2016) στο λογαριασμό της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με IBAN: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291. Στην αιτιολογία να γράφετε ΠΑΝΤΑ το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και ένα ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας διότι αν δεν έχουμε τρόπο επικοινωνίας είναι αδύνατη η ταυτοποίηση σας. ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΤΜ γιατί δεν μπορείτε να γράψετε ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΚΙΝΗΤΟ και είναι αδύνατο να βρούμε ποιος έχει κάνει την κατάθεση.

Επειδή η κατάθεση του εξώδικου πρέπει να γίνει πριν την 31-12-2015 όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την Πανελλήνια προσπάθεια της Ένωσης παρακαλούνται να πληρώσουν τη συνδρομή τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 24/12/2015 ώστε να έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε όλα τα έγγραφα.

Τέλος παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι δεν έχουν ποτέ εγγραφεί στην Ένωση να αποστείλουν την επισυναπτόμενη ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ με ΦΑΞ στο 2108663354.

Αν έχετε απορίες σχετικά με τη διαδικασία της πληρωμής και των συνδρομών μπορείτε να καλέσετε στο 210 8663354 από Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 5.30 με 8.30 μ.μ.

Η Πρόεδρος           Ο Γραμματέας             Ο Ταμίας

Άννα Μαστοράκου  Χρήστος Παπασιδέρης    Κώστας Δάβος


1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ......ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ -ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
    ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ
    ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΟ.....ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή