Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σοκ από νέα πρόταση δανειστών για μαχαίρι 68% στις διαγνωστικές



Capital.gr

Σοκ προκαλεί η νέα πίεση των δανειστών για περαιτέρω μείωση, που αγγίζει ακόμη και το 68%, στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων και ενώ έχει προηγηθεί ήδη απόφαση για "ψαλίδι" στο ήμισυ των πιο κοστοβόρων εξετάσεων για τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά από συνάντηση που είχαν με τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη "λόγω του ότι υπάρχει μνημονιακή πίεση για περαιτέρω υποκοστολόγηση των εξετάσεων στο 68%, που είναι σαφώς κάτω του κόστους της άρτιας διενέργειας πολλών αναλύσεων, ο Οργανισμός σε εντατικές συσκέψεις, θα προβεί άμεσα σε κοστολογική εκτίμηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την ορθολογική διαχείριση της συνταγογράφησης, ώστε να περιοριστεί η συνολική διαγνωστική δαπάνη με δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική που να εγγυάται τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών και τον περιορισμό της προκλητής ζήτησης".

Όσον αφορά στον προγραμματισμό παροχών του Οργανισμού προς τους γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ "εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση πληρωμής επισκέψεων του τρίτου τριμήνου του 2015 εντός των προσεχών ημερών και στη συνέχεια, οριστικοποίηση άλλων δύο μηνών που θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο. Για την καταβολή του 10% που εκκρεμεί από το 2012, ενημερωθήκαμε ότι προέκυψαν αντικειμενικές δυσκολίες εκκαθάρισης και χρηματοδότησης, και ότι πρόκειται σύντομα να παρθεί πολιτική απόφαση του τρόπου οριστικής περαίωσης όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2010, συμπεριλαμβανομένου και του υπολειπόμενου 10%, με σχέδιο αποπληρωμής από την επόμενη δόση του δανείου που θα λάβει η χώρα".

Για τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις, δεν προβλέπεται άλλη πληρωμή του έτους 2015 λόγω clawback rebate με μία δαπάνη διαγνωστικών εξετάσεων που κυμάνθηκε στα 530-540 εκατ. Η πληρωμή του Ιανουαρίου του 2016 θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Β. Κουρλιμπίνη

7 σχόλια:

  1. Η ευθυνη ειναι αποκλειστικα των ιατρων και των συνδικαληστων τους.Διακοπη συμβασεων και ελευθερη διαμορφωση τιμων των εξετασεων σε ολους .Δεν τολμα κανενας ομως και οι λογοι ειναι λιγο ως πολυ γνωστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ..ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ..Η ΦΟΒΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ?

      Διαγραφή
  2. ΤΙΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΙΕΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ Κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ Κ.Λ.Π.?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΑΥΤΟ?ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ?ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπιτέλους πείτε μας πόσα θα δίνουμε στον καθε ασθενή να ξερουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ
    ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΗ ΖΗΤΗΣΗ
    ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,ΠΟΛΛΕΣ ΔΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ
    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΒΡΕ ΚΑΛΩΣΤΟΝΕ.ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
      ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
  5. καλά κάνουν και λενε για 68% και λίγα είναι,κανονικά πρέπει οι εξετάσεις να είναι δωρεάν.Αυτοί αφού βλέπουν ότι δεν κάνουμε τίποτα συνεχίζουν και καλα΄μας κάνουν,η λύση είναι μία Διακοπη συμβασεων όλα τα άλλα είναι απλώς για να περνάμε την ώρα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή