Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΠΕΔΥ κατά του υπ.Υγείας για τις εργασιακές σχέσεις! Τι ετοιμάζουν

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Στη δικαιοσύνη ετοιμάζονται να απευθυνθούν οι γιατροί του ΠΕΔΥ στην περίπτωση που το υπουργείο Υγείας δε λύσει άμεσα το εργασιακό θέμα όσων βρίσκονται τουλάχιστον σε σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) προσανατολίζεται όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr να καταθέσει αγωγές στην περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προωθήσει τη ρύθμιση που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και προέβλεπε τη βαθμολογική και μισθολογική εξίσωση των γιατρών του ΠΕΔΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ.


Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θα καταθέσει αγωγές και για την περίπτωση εκείνων των απλήρωτων γιατρών του ΠΕΔΥ οι οποίοι ενώ είχαν απολυθεί με το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη και είχαν επιλέξει το ιδιωτικό τους ιατρείο, κέρδισαν τελικώς στα δικαστήρια και επέστρεψαν κανονικά στο ΠΕΔΥ.

Πρόκειται για περίπου 250 γιατρούς οι οποίοι ενώ επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα και εργάζονται κανονικά δεν πληρώνονται εδώ και καιρό. Μάλιστα υπάρχουν μεταξύ αυτών γιατροί που έχουν να πληρωθούν 7 μήνες καθώς και άλλοι που περιμένουν να δουν ρευστό εδώ και 18 μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου