Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! Τι αποφασίζεται

Δευτέρα 25 Απρίλιος 2016

Και τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως άλλωστε έγινε και με τα νοσοκομεία και τους υπόλοιπους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ εάν τελικώς μεταφερθούν και τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδοςγια να καλυφθούν άλλες ανάγκες, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη δόση της τρόικας.

Παρά τις πιέσεις που ασκούνται να μη μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα τουΕΟΠΥΥ– όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr- όλα δείχνουν πως ούτε αυτά θα τη γλιτώσουν. 

Άλλωστε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στονΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποφασισθεί η μεταφορά των αποθεματικών του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως έγινε πριν λίγα 24ωρα και με τα νοσοκομεία προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά»

Βέβαια μπροστά στις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου αλλά και της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση…σφυρίζει αδιάφορα. Δείτε ΕΔΩ πως αντέδρασαν οι αρμόδιοι: «Πως απαντά η κυβέρνηση για τη μεταφορά των χρημάτων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος!»


Πάντως και ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να επικαλεσθεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει γίνει και Νόμος του Κράτους και επιβάλει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους.

Τι σημαίνει ΕΟΠΥΥ χωρίς ρευστό για γιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικές

Ωστόσο το «πάγωμα» του ρευστού στον ΕΟΠΥΥ σημαίνει πως καθυστερούν οι πληρωμές όλων των παρόχων όπως των γιατρών, των κλινικών, τωνδιαγνωστικών κ.λ.π.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη έγινε γνωστό πως οι ιδιωτικές κλινικές δε θα πληρωθούν αυτόν τον μήνα.

Με τη μεταφορά όμως και των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι όλοι οι κλάδοι θα μείνουν απλήρωτοι Πασχαλιάτικα.

Μπροστά στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογοςκαλεί για σήμερα Μ.Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων, για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

6 σχόλια:

  1. Απορώ είχε ταμειακά διαθέσιμα ο ΕΟΠΥΥ ?? και μας έχει απλήρωτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ??

      Διαγραφή
  2. ΣΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΕ PDF ΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανοιγει μια νεα σελιδα στον ΕΟΠΥΥ...μπλα μπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι που θα καταργούσαν το claw back και θα πληρώναν και το 10% και τα παλιά που χρωστάνε κλπ κλπ τόσα ψέματα πιά ! έλεος. Έφτασε Μαιος και δεν εχουμε πληρωθεί μία για το 2016 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή