Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΟΕΝΓΕ: Διχασμένη η νέα Ε.Γ. στην πρώτη της συνεδρίαση

- Virus.com.gr

Οι διαχωριστικές γραμμές επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας (ΕΓ) της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία συνήλθε την Τετάρτη 1 Ιουνίου, με τη νέα της σύνθεση.


Τη νέα Ε.Γ., την οποία εξέλεξε μετά από μυστική ψηφοφορία το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, απαρτίζουν τα εξής πρόσωπα:

Γαλανόπουλος Γιάννης
Ρέτζιου Αφροδίτη
Σταματέλου Δήμητρα
Βαρνάβας Δημήτρης
Λιβαδάς Κώστας
Παπανικολάου Παναγιώτης
Τοσουνίδου Δέσποινα
Παγώνη Ματίνα
Βαμβακάς Λάμπρος

Αν και η συμμετοχή της ΟΕΝΓΕ στην εξαγγελθείσα πανυγειονομική κινητοποίηση (απεργία) της 8ης Ιούνη αποφασίστηκε ομόφωνα, τα μέλη της Ε.Γ. δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, αλλά ούτε και στα αιτήματα της προπαγανδιστικής αφίσας. Έτσι, κατέβηκαν προς ψήφιση τρεις διαφορετικές προτάσεις: μία από τη ΔΗΠΑΚ η οποία είχε αναδειχθεί 1η δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο (εδώ), μία από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και μία τελευταία από το Μέτωπο, τη ΔΗΚΝΙ και τη Συμπαράταξη, η οποία και συγκέντρωσε τελικά τις περισσότερες ψήφους.

Το νέο όργανο, πάντως, υιοθέτησε τα ακόλουθα ψηφίσματα:

– Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Euromedica (μετά από πρόταση της ΔΗΠΑΚ)
– Συμμετοχή στην κινητοποίηση συλλογικοτήτων στις 9/6 με αιτήματα προς τον Δήμο Αθηναίων και προς την κυβέρνηση για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και περίθαλψης για τους πρόσφυγες (μετά από πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή)
– Συμπαράσταση στους απλήρωτους για εφημερίες-υπερωρίες εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άρτας και καταδίκη της αυταρχικής συμπεριφοράς των 2 διορισμένων μελών της διοίκησης του νοσοκομείου (μετά από πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή)
– Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές που δικάζονται με βαριές κατηγορίες (μετά από πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή)

Μέσα στον Ιούνιο, η νέα Ε.Γ. θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου