Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το μεροκάματο του τρόμου


Αντιμέτωποι με κάθε λογής κίνδυνο βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές κατά τη διάρκεια της εφημερίας – και όχι μόνο – στα γενικά νοσοκομεία, καθώς καλούνται να χειριστούν όλο και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς, μάλιστα, υπό άλλες συνθήκες θα διακομίζονταν για περίθαλψη σε ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Το σοβαρό αυτό θέμα ξαναφέρνει στο «φως» η βίαιη επίθεση ενός ασθενούς στο προσωπικό του ΤΕΠ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εφημερίας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο ασθενής που βρισκόταν σε κατάσταση διέγερσης, επιτέθηκε βίαια στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που προσπάθησαν να τον εξετάσουν, εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο όπως μεταλλικές βάσεις στήριξης ορού. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας νευρολόγος, καθώς και μία γιατρός στην οποία κατάφερε δάγκωμα. Από τη μανία του δεν γλύτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να βοηθήσουν.

Στον ασθενή ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη, ωστόσο, καθώς κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας, εισήχθη στη Νευρολογική κλινική, όπου παραμένει φρουρούμενος.

Σχολιάζοντας το θέμα στο ΑΠΕ, ο Διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε: «Η διοίκηση του νοσοκομείου θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το προσωπικό. Δεν είναι δυνατό να γίνονται στόχος επιθέσεων του οποιουδήποτε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα άλλα μέλη του προσωπικού, είτε είναι ο επιτιθέμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, είτε είναι σοβαρά ασθενής». Ο ίδιος δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο το νοσοκομείο να παρασταθεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη του ασθενούς.

1 σχόλιο:

  1. Και εγώ αν ήμουν πρόεδρος νοσοκομείου με μισθό ένα πεντοχίλιαρο τα ίδια θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή