Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ασφαλιστικά Ταμεία: Χωρίς νέα ρύθμιση οφειλών πεθαίνουν!




Το έλλειμμα των Ασφαλιστικών Ταμείων υπολογίζεται κοντά στα 3 δις το 2016.

Η δραματική διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κινητοποιεί το υπουργείο Εργασίας που εξετάζει τρόπους να επαναρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Εργασίας έσπευσε να διαφοροποιηθεί από τον Τρ.Αλεξιάδη στο θέμα (της κατάργησης) των 100 δόσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αυτό δεν ισχύει για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στο υπουργείο γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επίλυση του εκρηκτικού προβλήματος καθώς, σχεδόν ένας στους δύο οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχει βγεί “εκτός”, ενω οι οφειλέτες αδυνατούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, με αποτέλεσμα να οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί να δεσμεύονται.

Αυτό, με τη σειρά του τους οδηγεί μοιραία, στην επιλογή της μη καταβολής και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, με δραματικές συνέπειες για τα οικονομικά του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

2 σχόλια:

  1. Όπως έχω γράψει και νωρίτερα χρειάζονται πρωτοβουλίες της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ αλλά και των Ιατρικών Συλλόγων διότι μπορεί το ΤΣΑΥ να έκανε την ευγενέστατη χειρονομία να παέι πίσω την καταβολή Α΄εξαμήνου για 3 μήνες αλλά ο ......Μπαταχτσίμης , ε συγγνώμη ο......Μπερσίμης ήθελα να πω μας έβαλε άλλον ένα μήνα μέσα ! Και μάλιστα ενώ ήρθε φόρος εισοδήματος, διακοπές, έρχεται ΕΝΦΙΑ, τα παιδιά ξεκινούν σχολείο κλπ ! Ποιο Α΄εξάμηνο ,ποιες .....ρυθμίσεις, εδώ ούτε τους λογαριασμούς θα πληρώνουμε σιγά σιγά ! Ειδικά οι νεώτεροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΨΗΦΙΣΕΤΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.ΣΙΓΟΥΡΑ.

      Διαγραφή