Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο στον Ασπρόπυργο όπου στέλνουν οι γιατροί τα τιμολόγια για να πληρωθούν!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Χαμός επικρατεί στον Ασπρόπυργο όπου καλούνται πλέον να αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα οι γιατροί, για να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του HealthReport.gr, η εταιρεία-αποθήκη που επρόκειτο να παραλάβει τους φακέλους για τον μήνα Ιούλιο, όχι μόνο δεν έχει προετοιμασθεί κατάλληλα αλλά πολλοί γιατροί που την επισκέφθηκαν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος για να κάνει τις παραλαβές των φακέλων.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με βάση της οδηγίες της Διοίκησης του Οργανισμού πρέπει πλέον να αποστέλλουν τα παραστατικά για να πληρωθούν όχι στην Πεύκη αλλά στον Ασπρόπυργο σε νέα Διεύθυνση. Η έναρξη έγινε πριν λίγες ημέρες και αφορά σε παραστατικά του μηνός Ιουλίου τα οποία θα πρέπει να σταλούν στον Ασπρόπυργο έως τις 20 Αυγούστου.


Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι σήμερα στο Ταχυδρομείο του Ασπροπύργου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες φάκελοι και δέματα γιατρών με παραστατικά, ενώ οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου είναι σε απόγνωση καθώς δεν γνωρίζουν τι να τα κάνουν.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι του Ταχυδρομείου δεν είχαν ενημερωθεί καν για τη διαδικασία όπως άλλωστε και η εταιρεία- αποθήκη στον Ασπρόπυργο η οποία υποτίθεται ότι θα παραλάμβανε τα έγγραφα των γιατρών και θα έκανε και τη μηχανογράφηση- ψηφιοποίηση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή διαμαρτυρίας του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

«Σήμερα ενημερωθήκαμε από γιατρούς- μέλη μας, ότι η υπηρεσία που έχετε ορίσει ως νέο κέντρο διαλογής των υποβλειθησών δαπανών από τους γιατρούς στονΑσπρόπυργο, αρνείται να παραλάβει από τις ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς τους φακέλους που αποστέλλουν οι συμβεβλημένοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, καθώς δεν έχουν λάβει σχετική έγγραφη ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφεραν.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και ταλαιπωρία στους γιατρούς που έσπευσαν να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν τις δαπάνες του μηνός Ιουλίου, ενόψει και του γεγονότος ότι θα απουσιάσουν λόγω θερινών διακοπών.

Δια της παρούσης παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην διευθέτηση του όλου ζητήματος, προκειμένου από αύριο το πρωί να γίνονται δεκτοί οι φάκελοι από την εν λόγω υπηρεσία την οποία έχετε ανακοινώσει με email στους παρόχους από τις 27/07/2016» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ… διαφημίζει πως ετοιμάζει ένα υπερσύγχρονο κέντρο εκκαθάρισης των παραστατικών των γιατρών στον Ασπρόπυργο όπου θα γίνονται σχεδόν όλα αυτοματοποιημένα.

4 σχόλια:

  1. ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ...Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΠΙΡΣΙΜΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ...ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα χαθουν τα παραστατικα , την οικονομικη ζημια ποιος θα τη χρεωθει ; Ανικανοι, επικινδυνοι, κακοηθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΧΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ?ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ.

      Διαγραφή
  3. Επιτελους ολοι εξω απο το μπαχαλο καλυτερα λιγα κ στο χερι παρα πολλα κ στο περιμενε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή