Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η έλλειψη χειρούργων στον ΕΟΠΥΥ οδηγεί τους ασθενείς σε ιδιώτες

902.gr - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ



Μαζικές προσλήψεις προσωπικού και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης υγεία απαιτεί ανάμεσα σε άλλα τοΕργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ) σε ανακοίνωσή του για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημόσια Υγεία.

Η παρέμβαση γίνεται με αφορμή την, στην ουσία, παραπομπή ασθενών σε ιδιώτη ή νοσοκομείο για εξετάσεις κάθε φορά που θα λείπει ο ένας χειρούργος που έχει ο ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κατ' επανάληψη το ΕΚΝΛ, έχει καταγγείλει και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί με τη συνέχιση της πολιτικής υποβάθμισης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας, που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φέρνει σε τραγική θέση την πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα μεγάλα προβλήματα στη δημόσια Υγεία.

Αυτή τη φορά θέλουμε να αναδείξουμε ακόμα μια πλευρά, τη γενικότερη δραματική κατάσταση για το λαό. Την περασμένη βδομάδα, που έλειπε ο ένας χειρούργος που έχει ο ΕΟΠΠΥ και κάθε φορά που θα λείπει, αν κάποιος ασθενής θέλει να πάρει παραπεμπτικό από χειρούργο για εξέταση (π.χ. μαγνητική), πρέπει να πάει είτε σε ιδιώτη, είτε να ψάξει σε κάποιο νοσοκομείο.

Και όταν τον βρει και επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού για παράδειγμα στο ΓΝΛ, θα πάρει την απάντηση ότι ο μαγνητικός είναι χαλασμένος, επομένως αναγκαστικά οδηγείται σε κάποιο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας αν έχει ένα σεβαστό ποσό από 35 έως και 70 ευρώ συμμετοχή, αλλιώς περιμένει στην αναμονή και όταν προκύψει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του.

Αυτή η κατάσταση δεν αφορά μονάχα το συγκεκριμένο τομέα, αλλά αποτελεί την γενική κατάσταση.

Τα δημόσια νοσοκομεία, τα ΚΥ, τα ιατρεία του ΠΕΔΥ, που υπολειτουργούν, γίνεται δυνατό κυρίως χάρη της μεγάλης προσπάθειας του προσωπικού, που σε αρκετές περιπτώσεις υπερβάλει τον εαυτό του, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει για τους ίδιους και τους ασθενείς αυτό.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει:

Μαζικές προσλήψεις πλήρους και μόνιμης εργασίας προσωπικού για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, σε γιατρούς, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό σε ΠΠΝΛ και ΓΝΛ, στα Κέντρα Υγείας, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ και στα δημόσια προνοιακά ιδρύματα.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα Νοσοκομεία, στα ΚΥ και στα ιατρεία του ΠΕΔΥ.

Πλήρη και δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας σε όλο το λαό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια.»

5 σχόλια:

  1. Δηλαδη στην Λαρισα υπαρχει.....ενας χειρουργος και αυτος καθεται να τον δουλευει ο.......Μπαταχτσιμης!!!! Ε ειμαστε και εμεις αλλα ο τυπος ειναι......περιπτωση!Δηλαδη αν εφευγε τι θα παθαινε?Θα εχανε το.......7ευρο ? Ημαρτον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλάβατε. 6 χειρουργοί είναι συμβεβλημένοι στη Λάρισα ενώ ένας είναι στο ΠΕΔΥ (παλιός ΙΚΑτζής). Το εργατικό κέντρο ελπίζει να προσλάβουν και άλλους μόνιμους γιατρούς (ζήλεψε τη δόξα του παλιού ΙΚΑ). Και μάλλον (αφού εκεί εντοπίζει το πρόβλημα των 35 ευρώ) θέλει να κάνουν και 2-3 νέους δημόσιους μαγνήτες ίσως ο ένας στο ΠΕΔΥ (όπως είναι και σε νοικιασμένη πολυκατοικία βεβαίως). Οι συμβεβλημένοι δεν θεωρούνται γιατροί για το ΕΚΛ. Ζήτω το τζάμπα...

      Διαγραφή
  2. ρε αυτοι στην λαρισσα σε ποιον κοσμο ζουνε;;;;καποια αλλη επιθυμια εχετε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν για 50 χρονια εχεις συνηθισει στο τζαμπα και στην ιατρικη τυπου ΙΚΑ και ΤΕΒΕ και τη συρροη σε ΙΚΑ ή στα ιατρεια των συμβεβλημενων με τους οποιους δεν τολμουσες να αλλαξεις κουβεντα, τι να κανουμε μετα σου λειπει η διαδικασια, δεν το χαιρεσαι αν δεν περιμενεις 4 ωρες στην αναμονη. Δωσε τζαμπα στο λαο και γινεσαι θεος......Παντως να ξερετε εδω στον καμπο καποιος μας ψεκαζει η΄κατι μας ριχνουν στον καφε! Δεν εξηγειται αλλιως...

      Διαγραφή