Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ για το «μπλόκο» στις απεργίες με το πολυνομοσχέδιο!

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Στο δρόμο θα βγουν μαζί με άλλους εργαζόμενους στις 12 Ιανουαρίου Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, αλλά και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ με αφορμή τη ρύθμιση για τις απεργίες στο πολυνομοσχέδιο.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τη ρύθμιση που έχει ανάψει φωτιές καθώς δημιουργεί σοβαρά προσκόμματα πια στο να γίνει μία απεργία.

Προβλέπεται πλέον ότι για να ληφθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του 50% των μελών ενός σωματείου τα οποία όμως θα πρέπει να έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς το συνδικαλιστικό τους φορέα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα απαιτούνταν μόνο το 20% των εργαζομένων.

Πρόκειται για τη ρύθμιση που χτυπά την καρδιά του συνδικαλισμού και των εργαζομένων και προκάλεσε πρόσφατα και την αιφνίδια επίσκεψη του ΠΑΜΕ στο γραφείο της υπουργού Εργασίας. Η υπουργός Εργασίας πάντως αρνήθηκε να αποσύρει τη διάταξη.

Αξιοσημείωτο είναι πως το δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων θεωρούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και πριν γίνει κυβέρνηση, ως βασικό δικαίωμα των εργαζομένων που δεν πειράζεται. 

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρωτοπόρο κόμμα στις κινητοποιήσεις κάτι που βέβαια σήμερα μάλλον έχει ξεχαστεί. Γι αυτό και η συγκεκριμένη ρύθμιση θεωρείται πρόκληση από τη κυβέρνηση για τους εργαζόμενους.

Τα νοσοκομεία πάντως θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας σε όλη τη χώρα καθώς στην κινητοποίηση στις 12 Ιανουαρίου Παρασκευή θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας (ΕΙΝΑΠ) καθώς και οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου