Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πάτρα: Γιατροί, νοσηλευτές και Δ.Υ. αντί για δώρο πήραν ραβασάκι να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ

Αντί πασχαλινού δώρου, 40 συνταξιούχοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ έλαβαν σημείωμα με το οποίο καλούνται να επιστρέψουν στο Ιδρυμα ποσά της τάξεως 4.000 - 5.000 ευρώ.

Μαρίνα Ριζογιάννη - pelop.gr

Από πού τα χρωστάνε; Για την ακρίβεια: Δεν τα χρωστάνε. Οι ίδιοι τα είχαν επιστρέψει αλλά η αρμόδια υπάλληλος που τα είχε παραλάβει δεν τα είχε αποδώσει στο ίδρυμα. Πρόκειται για ένα παρακλάδι του οικονομικού σκανδάλου του ΙΚΑ με φερόμενη πρωταγωνίστρια μία υπάλληλο. Είναι η γνωστή υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνια και, φυσικά, τη δικαιοσύνη.

Οι κληθέντες να καταβάλουν τα παραπάνω ποσά είναι συνταξιούχοι πλέον του ΙΚΑ. είχαν πάρει έναντι όταν είχαν συνταξιοδοτηθεί. Οταν εκδόθηκε η σύνταξή τους έπρεπε να τα επιστρέψουν. Αυτό και έκαναν. Αλλά όπως αποδείχτηκε στην πορεία, τα επέστρεψαν σε λάθος πρόσωπο. Και το χειρότερο όλων είναι ότι οι συγκεκριμένοι δεν είχαν φροντίσει -λόγω σχέσεων εμπιστοσύνης!- να πάρουν κάποιο στοιχείο το οποίο να αποδεικνύει ότι είχαν επιστρέψει τα χρήματα κι έτσι σήμερα καλούνται να τα καταβάλουν για δεύτερη φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου