Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Πώς μπορώ να υποβάλλω καταγγελία ως ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ

Συντάκτης: Virus

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής της καταγγελίας, την παρακολούθηση εξέλιξης των ερευνών και την ενημέρωση για την έκβασή της.

Αποτέλεσμα εικόνας για εοπυυΟι καταγγελίες υποβάλλονται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, όπου αναφέρονται στοιχεία του καταγγέλλοντα (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, τηλέφωνο επικοινωνίας), αναλυτική περιγραφή της καταγγελλόμενης υπόθεσης και στοιχεία του καταγγελλόμενου.


Η καταγγελία υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία ή με ταχυδρομείο (Μενάνδρου 64 Α-10432 Αθήνα), τηλεομοιοτυπικό μήνυμα (fax) (2105219197) και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (gen.ep.ypedyfka@eopyy.gov.gr).

Πότε μπορώ να ενημερωθώ για την τελική έκβαση της υποβληθείσας καταγγελίας;

Για κάθε έλεγχο υποβάλλεται πόρισμα από τις αρμόδιες Διευθύνσεις στον Γενικό Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης της κείμενης νομοθεσίας, η αρμόδια Διεύθυνση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Κεντρική Διεύθυνση) καλεί τον ελεγχόμενο για παροχή γραπτών εξηγήσεων εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, από την ημέρα κοινοποίησης σχετικού εγγράφου, στο οποίο αναφέρεται η διαπραχθείσα παράβαση.

Κατόπιν της αξιολόγησης των έγγραφων εξηγήσεων των παρόχων και της κατάρτισης της σχετικής εισήγησης για επιβολή ή μη κυρώσεων στον Γενικό Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ο Γενικός Επιθεωρητής εκδίδει Απόφαση επιβολής ή μη κυρώσεων στον ελεγχόμενο και ακολούθως ενημερώνεται ο καταγγέλλων για τον έλεγχο της υπόθεσης του.

Πώς υποβάλλεται καταγγελία για καταχρηστική χρέωση από πάροχο υγείας;

Ο ασφαλισμένος πρέπει να καταγράψει εγγράφως και αναλυτικά την καταγγελία του, για καταχρηστική χρέωση από πάροχο υγείας, σημειώνοντας όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για τα καταγγελλόμενα και τα στοιχεία επικοινωνίας του, προκειμένου να διευκολυνθεί ο έλεγχος που θα διενεργηθεί.

Η καταγγελία κατατίθεται στα γραφεία της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. (Μενάνδρου 64 Α, ΤΚ. 104 32), είτε αποστέλλεται στο FAX (210 5219197) ή στο e-mail της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. (gen.ep.ypedyfka@eopyy.gov.gr), είτε μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Παραπόνων & Καταγγελιών του ΕΟΠΥΥ.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα σχετικά με την καταγγελία;

Οι καταγγελίες πρωτοκολλούνται στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. ως εισερχόμενα έγγραφα και χρεώνονται από τον Γενικό Επιθεωρητή στις Διευθύνσεις και τους επιθεωρητές.

Πηγή: odigostoupoliti.eu

8 σχόλια:

  1. Ωραια, αρχιζω να καταγγελω οποιον δεν χωνευω! Πραγματικα......πρωτοποριακο μετρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ρε τι εχει να γινει ετσι και το μυριστουν οι ασθενεις. Αλλος ενας λογος να κανεις καθαρα και ομορφα τη δουλεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μονο που θα γινει ηλιθιο συριζιζωον ειναι οτι ο χρΕΟΠΥΥ θα βουλιαξει στην αρλουμπα! Ζουμε στην χωρα οπου οι αγωγες/μηνυσεις πεφτουν βροχη και ας στοιχιζουν κατα κανονα χωρις λογο!Οι ανωνυμες κλαρινονοκαταγγελιες του να ψοφησει η κατσικα του γειτονα Ελληνα ασφαλισμενου απλα θα βουλιαξουν τον χρΕΟΠΥΥ και θα διωξουν και γιατρους! Η καταγγελια πρεπει να ειναι σχετικα αμεση και να αφορα υπολογισιμα ποσα! Αλλιως θα χαθουν στην μεταφραση.Ο λακακας οσο σωστα και ομορφα να κανεις την δουλεια σου θα κανει καταγγελια!Γιατι ο γιατρος τον χρεωσε τον υπερηχο, γιατι η νοσοκομα του την ειπε οταν απλωσε χερι, γιατι το πτωμα που συνοδευε δεν.....αναστηθηκε κλπ κλπ κλπ

      Διαγραφή
  3. Στην χώρα των δικομανών ......τζάμπα καταγγελίες, πληρωμή από τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τα ιατρικά λάθη......α ρε ζώα, σε λίγο καιρό ούτε με τηλεσκόπιο δεν θα βλέπετε γιατρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο ο ασθενής - πολίτης - ασφαλισμένος έχει δικαιώματα; Ο Ιατρός δεν έχει; Συνάδελφοι γιατροί, απαντήστε με αγωγές σ αυτούς που σας καταγγέλουν. Πρέπει να μαζευτούν λίγο και οι ασφαλισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επρεπε οι ιατρικοι συλλογοι να το αναλαβουν αυτο και να στηριξουν ετσι τα μελη τους .Βεβαια αυτο δεν γινεται διοτι τετοιοι συλλογοι προς το παρον δεν υπαρχουν .

      Διαγραφή
  5. Νομιζω οτι ο πρωτος που πρεπει να καταγγειλουν οι ασφαλισμενοι ειναι ο φαιδρος ΕΟΠΥΥ με τις ατελειωτες περικοπες στις παροχες! Αρπα τωρα κοροιδο ασφαλισμενε ενα.....voucher Πολακη και κανε καταγγελιες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΙΝΑΝ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ/ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ.ΕΣΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή