Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ά. Γεωργιάδης: Φιάσκο η εξεταστική για την Υγεία, έρχεται και το μεγαλύτερο...



Οργισμένος δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, μιλώντας στο liberal.gr, χαρακτηρίζει το πόρισμα για την Υγεία ως το μεγαλύτερο φιάσκο που όμως εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «λασπώσει» πολιτικούς αντιπάλους.

Liberal.gr

Ξεκαθαρίζοντας πως θα μηνύσει για κατάχρηση εξουσίας όποιον υπογράψει το πόρισμα το οποίο του αποδίδει ενδεχόμενη ηθική αυτουργία για 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και για πράξεις στις όποιες προέβησαν την περίοδο 2015-2017, σημειώνει πως επί δύο περίπου έτη συκοφαντείται χωρίς στοιχεία.

Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει για μια ακόμη φορά πως όλο αυτό το θέμα το έχουν στήσει με πρωτεργάτη τον Π. Πολάκη αναφέρει ότι στην περίπτωση των 22 προσλήψεων υπήρξε και συνεργία της Μ. Παπασπύρου, της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.


Αν και δηλώνει δικαιωμένος από την εξέλιξη εν τούτοις θέτει θέμα άμεσης συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλειας της Βουλής, αναφέρει όμως ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοί να το καθυστερήσουν και να το φέρουν ακόμη και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

«Όλη η εξεταστική δεν κατέληξε πουθενά. Είναι φιάσκο. Δεν προέκυψε για κάποιον πολιτικό απολύτως τίποτα» τονίζει και προσθέτει ότι φυσικά «μιλάμε επί της ουσίας και όχι για τη λάσπη»

Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου

- Τι συμβαίνει τελικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένας οργανισμός εκτός δημοσίου λογιστικού για πολλά χρόνια, για πολλά πράγματα μπορεί να κατηγορηθεί, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορηθώ εγώ για αυτά που έγιναν 20 χρόνια σε αυτό. 

Η επιτροπή της Βουλής μετά από δύο χρόνια εργασιών κατέληξε να προτείνει στην ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσει περαιτέρω την ενδεχόμενη ηθική μου αυτουργία σε τρία πλημμελήματα. Από εκεί και πέρα τι να πω. Πρόκειται περί μιας αστείας περιπτώσεως. Επί της ουσίας η εξεταστική αυτή της Βουλής ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο της κυβέρνησης πριν το ακόμη μεγαλύτερο που έρχεται και είναι αυτό της NOVARTIS.

- To θέμα με τα 89 εκατομμύρια έλλειμμα που αναφέρεται και στο πόρισμα;

Πάμε και σε αυτό. Δύο δρόμους έχει η ζωή. Ή τα 89 εκατομμύρια δεν λείπουν όπως ισχυρίζομαι εγώ και όπως ανέφεραν οι ορκωτοί λογιστές στη Βουλή, αφού πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν για συγκεκριμένους σκοπούς μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να μην επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, όλα απολύτως νόμιμα με παραστατικά και αποφάσεις. Ή τα 89 εκατομμύρια αποτελούν «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως περίπου λένε οι μισοί, όχι όλοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μόνο που αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση τότε τα 44 από τα 89 εκατομμύρια αφορούν στη θητεία της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Και σας ερωτώ: Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να έκανε υπουργό μια κυρία για την οποία υπάρχει υπόνοια πως έφαγε 44 εκατομμύρια; Άρα, όπως δεν λείπουν 44 εκατομμύρια ευρώ από την περίοδο της κ. Ξενογιαννακοπούλου έτσι δεν λείπουν στο σύνολό τους τα 89 εκατομμύρια. Κοινώς δεν λείπει ούτε μισό ευρώ.

- Δηλαδή δεν υπάρχει έλλειμμα

Σας είπα εάν λείπουν λεφτά τα μισά και πλέον αφορούν την περίοδο της κ. Ξενογιαννακοπούλου. Λέτε να την έκανε ο κ. Τσίπρας υπουργό ενώ έχει φάει λεφτά;

- Οπότε το ερώτημα παραμένει. Γιατί ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία;

Όλα αυτό έγινε καθαρά και μόνο για πολιτικούς λόγους. Πίστευαν οι του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υπάρξουν φοβερές αποκαλύψεις σκανδάλων. Μετά από δύο χρόνια όμως παραιτήθηκαν αυτής της προσπάθειας, αφού βέβαια εξέτασαν κόσμο και κοσμάκη και δεν προέκυψε τίποτα για κανέναν υπουργό. Όχι μόνο για εμένα, το τονίζω για κανέναν υπουργό.

- Πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν όμως για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και το τελευταίο διάστημα. Όπως για παράδειγμα ο Π. Πολάκης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλο αυτό το έστησε ο κ. Πολάκης. Και το θέμα των 22 παρανόμων προσλήψεων πάλι από τον κ. Πολάκη και την κ. Παπασπύρου προέκυψε. Σας τονίζω όμως, άλλο τι θέλουν οι Συριζαίοι και άλλο τι γίνεται στην πραγματικότητα. Η μεν εξεταστική της βουλής δεν προχώρησε στη σύσταση προκαταρκτικής για κανένα υπουργό , η δε ελληνική δικαιοσύνη, ως προς το θέμα των 22 προσλήψεων, έχει αποφανθεί ότι εγώ δεν έχω καμιά ευθύνη.

- Άκουσα που λέγατε ότι εμπλέκουν την περίοδο 2016-2017. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Πράγματι στο πόρισμα που διέρρευσε σήμερα αναφέρουν ότι εγώ έχω ενδεχόμενη ηθική αυτουργία για αδικήματα που υπέγραψαν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ τώρα. Κατά το διάστημα της έρευνας. Εκεί προέρχεται η δική μου αντίδραση και οργή καθώς και η μήνυση και αγωγή για κατάχρηση εξουσίας που θα καταθέσω καθώς η επιτροπή δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να ψάξει το οτιδήποτε πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2014.

- Πώς γίνεται να είστε υπεύθυνος για ό,τι συνέβη μετά τη θητεία σας;

Μα δεν γίνεται. Για αυτό η δικαιοσύνη δεν με κατηγορεί. Μόνο στο μυαλό των Συριζαίων θα μπορούσα να είμαι υπεύθυνος.

- Ναι αλλά περιλαμβάνεται στο πόρισμα..

Ναι το κάνουν πονηρά. Επειδή δεν μπορούν να γράψουν κάτι συγκεκριμένο αφήνουν γενικά τη λάσπη να αιωρείται μπροστά στον ανεμιστήρα. Και μιλούν για ενδεχόμενες ευθύνες «εάν και εφόσον προκύψουν και αν το κρίνει η δικαιοσύνη».

- Φιάσκο τα πορίσματα όλα;

Όλη η εξεταστική δεν κατέληξε πουθενά. Είναι φιάσκο. Δεν προέκυψε για κάποιον πολιτικό απολύτως τίποτα. Επί της ουσίας μιλάμε πάντα, όχι για λάσπη.

- Στην ολομέλεια λέγεται ότι θα πάει μετά τις γιορτές το πόρισμα όπως και τα υπόλοιπα τρία για την υγεία.

Πρέπει να πάει άμεσα στην Ολομέλεια. Το ταχύτερο δυνατό. Όμως πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να το φέρει ακόμη και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

- Τελικά όχι στα κάγκελα...

Δυστυχώς γι αυτούς θα συνεχίσουν να με βλέπουν στη Βουλή και όχι στη φυλακή όπως φαντασιώνονται. Άνθρακας ο θησαυρός του ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου