Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Δήλωση Συντονιστικού Οργάνου σε επιστολή Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ. 

Αθήνα, 7/8/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: Δήλωση Συντονιστικού Οργάνου σε επιστολή Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας 

Το Συντονιστικό Όργανο των Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,με αφορμή την ανακοίνωση του Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας ,δηλώνει τα εξής: 

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα δώσαμε μια κρίσιμη μάχη, για την επιβίωση και την επαγγελματική αξιοπρέπεια του κλάδου μας και για πρώτη φορά καταφέραμε συσπειρωμένοι και δυνατοί να προβάλουμε τα αιτήματα μας στην ελληνική κοινωνία και να αποσπάσουμε τη δέσμευση του πολιτικού κόσμου για την επίλυση τους . 

Η μάχη αυτή δόθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, ο οποίος σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ ,πρωτοστατεί στις διεκδικήσεις του ιατρικού κόσμου και έχει πετύχει τις σημαντικότερες νίκες του κλάδου, τα τελευταία χρόνια, αποτρέποντας ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις . 

Σημειώνεται μάλιστα ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο Π.Ι.Σ δεν είχε εκπροσώπηση ενώ όλες οι δράσεις αποφασίστηκαν με τη συμμετοχή και άλλων μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων. 

Καλούμε τους συναδέλφους να μείνουν μακριά από ανεξήγητες συμπεριφορές που εξυπηρετώντας προσωπικές φιλοδοξίες φέρονται εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και των νόμιμων εκπροσώπων του και να διατηρήσουν την συσπείρωση τους και την αγωνιστική ετοιμότητα προτάσσοντας το καλό του κλάδου. 

Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική κάθε προσπάθεια φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων και δη του ΙΣΑ που εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρους του ιατρικού κόσμου της χώρας και είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον ΠΙΣ για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων του χώρου μας. 

Η Συντονιστική Επιτροπή 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε) 

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ) 

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

6 σχόλια:

  1. Φοβερή μάχη δώσαμε, με αποτέλεσμα 120 δόσεις στα λεφτά που μας κλέβουν.Και αυτό το θεωρείτε νίκη. Ε, τί να πω, τα λόγια περισσεύουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε για πανηγυρισμούς ή για τα πανηγύρια ! Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια ! Χρεωμένοι έως τον θάνατο ! Π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν υπαρχουν λόγια....γενική αίματος 2.88 με πλακάκι ,γενική αίματος 0.49 η συμμετοχή.που είναι αυτοί οι συνάδελφοι που ευτελίζουν τη σφραγίδα τους και την ειδικότητα..και μετα κατηγορούμε τους άλλους για την κατάντια μας?????ασς μην αναφερθώ σε άλλες εξετάσεις...Δε σεβόμαστε την ειδικότητα μας,δε θα μας σεβαστεί ουδείς...δε σεβόμαστε τη σφραγίδα μας,δε θα τη σεβαστεί ουδείς...καλές διακοπές κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μόνοι που διευκολύνονται με τις 120 δόσεις είναι οι ΑΕ που διατηρούν διαγνωστικά κέντρα και εξασφαλίζουν ρευστότητα χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στους γιατρούς τους. Εμείς, που εργαζόμαστε ως φυσικά πρόσωπα και κατά κανόνα μακριά από διαπλοκές και άλλα , δεν έχουμε κανένα όφελος. Αντίθετα, έιμαστε δέσμιοι του ΕΟΠΥΥ για 10 ολόκληρα χρόνια, κάποιοι μάλιστα με αυτόν τον τρόπο ούτε σύνταξη δεν πρόκειται να δουν.Θα πηγαίνει όλη στις δόσεις.Έλεος, λοιπόν. Ποιον εκπροσωπούν στις διαπραγματεύσεις οι φορείς; Τους επενδυτές που συνήθως δεν είναι γιατροί, και που έχουν μεγάλη ευθύνη για την εκτόξευση των δαπανών ή τους γιατρούς που βιοπορίζονται από το επαλγγελμά τους και πληρώνουν σε χαράτσια ( ΕΦΚΑ, clawback, rebate κ.λ.π.) το 70 % του ιδρώτα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΙΣΑ μια ζωη υποταγμενος και πειθηνιος αποτελει αρνητικη συνιστωσα και παραγοντα απαξιωσης του ιατρικου λειτουργηματος .Παντα υποστηριζε αλλοτρια συμφεροντα και ουδεποτε το γιατρο -μελος του .Του αξιζει η πληρης απαξιωση και αδιαφορια .Μας αξιζουν καλυτερα συναδελφοι.Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2,88???? 1,69 θα έλεγα συν τη συμμετοχή 0,43 μείον το ριμπέητ και το κλόου μπακ(30%) = 1,49.πρό φόρων.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή