Στα νοσοκομεία ακόμη και για απλά προβλήματα υγείας αναγκάζονται να καταφεύγουν οι Έλληνες ασθενείς, καθώς η περιβόητη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έμεινε στα χαρτιά.
Έτσι οι ασθενείς αφού δεν μπορούν να βρουν την γιατρειά τους ούτε στις ΤΟΜΥ ούτε στα Κέντρα Υγείας αναγκάζονται να επισκέπτονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που φαντάζουν ιδανική λύση. Έστω κι αν για να κλείσει κανείς ραντεβού πρέπει να περιμένει ακόμη και μήνες.
Με βάση την τελευταία καταμέτρηση (2017) των Υγειονομικών Περιφερειών, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία όλων των Νοσοκομείων της χώρας προσήλθαν για εξέταση συνολικά 7.378.960 ασθενείς. Στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών από την άλλη βρέθηκαν για την ίδια χρονιά, 4.754.040 ασθενείς.
Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο στα Νοσοκομεία της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας που περιλαμβάνει όλο τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας όπου βέβαια παρατηρείται και συνωστισμός, τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία επισκέφθηκαν 1.493.340 ασθενείς που θα μπορούσαν πιθανώς να εξετασθούν και σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ή σε Κέντρα Υγείας.
Δεν είναι τυχαία η πολύμηνη αναμονή που παρατηρείται για ένα ραντεβού σε Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ορισμένων νοσοκομείων, όπου σε κάποιες ειδικότητες μπορεί να φθάνει και τους 6 μήνες ενδεχομένως και παραπάνω.
Επείγοντα Περιστατικά
Όσο για τα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, κατεγράφησαν 60.000 περισσότερες επισκέψεις και εξετάσεις το 2017 σε σύγκριση με το 2016.
Όλα αυτά όμως συμβαίνουν την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία χάνουν μέρα με την ημέρα το ιατρικό τους προσωπικό. Διαβάστε ΕΔΩ τι καταγγέλλουν οι γιατροί: «Νοσοκομειακοί γιατροί: Τα δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν! Ολόκληρες κλινικές με έναν γιατρό»
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας σχεδόν το 70% των ασθενών που φθάνει σε νοσοκομείο θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί και σε απλή Μονάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου