Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης με Κικίλια για το πάγωμα των τιμών στα φάρμακα! Τι αλλάζει για τους ασθενείς

HR

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την κατεπείγουσα τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές στα φάρμακα.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει απαγόρευση των αυξήσεων αλλά και μειώσεις έως 7%. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει: «Τέλος στις αυξήσεις των τιμών στα φάρμακα με κατεπείγουσα τροπολογία Κικίλια! Τι αλλάζει»

Από τη ρύθμιση Κικίλια κερδισμένοι βγαίνουν στο τέλος οι ασθενείς καθώς δεν θα δούνε τις συμμετοχές τους να αυξάνονται αλλά από την άλλη θα δούνε και μειώσεις. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε προωθήσει ρύθμιση που έδινε αύξηση στα φάρμακα κατά 10%, ενώ με βάση την τροπολογία του αυξήσεις θα έπαιρναν 2500 φάρμακα.

Τι δήλωσε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε: «Υλοποιούμε μία προεκλογική δέσμευση νομοθετώντας διάταξη με την οποία δεν επιτρέπουμε καμία αύξηση στα φάρμακα και θα γίνουν και μειώσεις που θα φθάσουν στο 7%. Με τη ρύθμιση αυτή γίνεται εξοικονόμηση πόρων για το κράτος αλλά μειώνεται σημαντικά και η συμμετοχή των ασφαλισμένων για τα φάρμακα. Είναι σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει αύξηση στα φάρμακα 10%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου