Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΕΙΝΑΠ: Χωρίς αναισθησιολόγο οι διακομιδές στο Ν.Νικαίας

Συντάκτης: Virus

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΕΙΝΑΠ για τις διακομιδές στο νοσοκομείο Νικαίας που πραγματοποιούνται χωρίς τη συνοδεία αναισθησιολόγου.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι με απόφαση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου για δέκα μέρες το μήνα δεν θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός να συνοδεύει το περιστατικό στις διακομιδές ασθενών.

«Η απόφαση αυτή δεν είναι απλά παράνομη αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς» τονίζει η ΕΙΝΑΠ. Μάλιστα, η ένωση προειδοποιεί ότι ο ασθενής θα πρέπει να μεταφέρεται με τη συνοδεία γιατρού ειδικότητας που αφορά την περίπτωσή του, καθώς και έμπειρου γιατρού για την αντιμετώπιση συμβάντων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, όπως αποσωλήνωση του ασθενούς.

Την προσοχή εφιστά η ΕΙΝΑΠ στην παρουσία αναισθησιολόγου, ιδιαίτερα όταν ο γιατρός διακομιδής είναι ειδικευόμενος.

Σε αυστηρό ύφος η ένωση τονίζει ότι «είναι ευθύνη των αρμοδίων και των διοικήσεων των νοσοκομείων να βρουν λύση γι’ αυτό το θέμα, καθώς επίσης και η πλήρης και κατάλληλη στελέχωση του ΕΚΑΒ».

Με την ευκαιρία η ΕΙΝΑΠ υπενθυμίζει ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου διατίθενται μόνο 8 κλίνες για νοσηλεία, εξαιτίας του ανεπαρκούς αριθμού προσωπικού και της έλλειψης υποδομών παρά την τεράστια κίνηση περιστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου