Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Έρχεται η συνταγογράφηση μέσω… SMS! Τι αλλάζει για τους ασθενείς


Μετά από τις νέες ταυτότητες, την ταυτοποίηση προσώπων μέσω ενός ενιαίου και μοναδικού αριθμού που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, στην τελική ευθεία μπαίνει και η συνταγογράφηση μέσω SMS.

Πράγμα που σημαίνει ότι οι γνωστές έντυπες συνταγές φαρμάκων θα περάσουν σε άλλη εποχή καθώς θα γίνουν άυλες, αφού θα γίνει ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διακίνηση των συνταγών.

Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης τονίζοντας ότι είναι στην τελική ευθεία είναι η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, σύμφωνα με το οποία οι πολίτες θα λαμβάνουν μέσω… SMS τις ιατρικές συνταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να μην εμφανίσει δυσλειτουργίες. Οι ασθενείς θα γνωρίζουν με ακρίβεια τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται, ενώ πολίτες με χρόνια νοσήματα θα ενημερώνονται για την ανανέωση των φαρμάκων τους με μήνυμα στο κινητό τους.

Τέλος θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να ζητήσουν από τον γιατρό τους να τους συνταγογραφήσει φάρμακα εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή να είναι αναγκαίο να τον επισκεφτούν.

11 σχόλια:

  1. Τι λαλακιες ειναι αυτες ω ρε; τι ειναι ο γιατρος ρε βοδια; σουπερ μαρκετ να κανεις παραγγελια online να σου φερουν ντοματες και αγγουρρια; τι το περασατε το επαγγελμα ιατρου την επιστημη του μπουρδελο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λαλακιες ειναι αυτες ω ρε; τι ειναι ο γιατρος ρε βοδια; σουπερ μαρκετ να κανεις παραγγελια online να σου φερουν ντοματες και αγγουρρια; τι το περασατε το επαγγελμα ιατρου την επιστημη του μπουρδελο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ενδιαφερουσα προταση....συνταγογραφηση χωρις την παρουσια ασθενους και κατ´επεκταση χωρις αμοιβη ...κοινως τζαμπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείται ότι .......εξ αποστάσεως θα συνταγογραφουν !!! Τι χρειάζεται η κλινικη.....εξέταση ? Θα σου λέει ένας......π@π@ρ@ς ότι.......θέλει από το τηλέφωνο και εσύ.......συνάδελφε θα κόβεις συνταγή !!!!!!! Ποιος.......ΣΥΡΙΖΑ......αυτοί ειναι.....πολύ μπροστααααααα......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει που πριν λίγους μήνες κορόιδευα τον ΞανθοΜαδουρο για τις φαιδρες εξαγγελίες με τις κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ, τα ......24ωρα ΚΥ τα......νοσοκομεία τσέπης , τον γιατρό......σκιά κλπ κλπ ! Οι γαλάζιοι είναι ακόμη ......πιο τρελοί ! Θα καταργήσουν και την επαφή ιατρού ασθενούς.....ημαρτον Κύριε ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάδελφοι τις συνταγές σήμερα, επί το πλείστον, τις γράφουν οι γραμματείς...οπότε και πάλι δεν υπάρχει επαφή ιατρού με ασθενή.....εκτός από λίγους παλιούς ιατρούς όπως εγώ, που για να γράψουμε συνταγή θα μπεί στο γραφείο μας ο ασθενής και θα μιλήσουμε μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι έτσι συνάδελφε 3.00 ,πολλοί είμαστε αυτοί που ακολουθούμε την τακτική σου ακόμη !

      Διαγραφή
  8. Θα ειναι μηνυμα οπως κανει το κτεο που σου υπενθυμιζει ποτε θα περασεις το αυτοκινητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΙΣΑ τι θεση θα παρει στον πρωτοφανη αυτον ευτελισμο του επαγγελματος και λειτουργηματος?Μα τι σχεση εχει ο ΙΣΑ και ποιος τον λαμβανει σημερα υποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή