Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΠΙΣ: Όχι στο αγροτικό πριν την ειδικότητα

Συντάκτης: Virus
Την εξαίρεση από την υποχρέωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου για εξεταζόμενους ιατρούς στην ειδικότητα ζητά ο ΠΙΣ με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την απάλειψη της εν λόγω προϋπόθεσης ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τους γιατρούς που σπεύδουν να εξετάζονται για τη λήψη ειδικότητας στην Ελλάδα.

Το επιχείρημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. «σφυρηλατείται» γύρω από το γεγονός ότι «η εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου δεν έχει καμία συσχέτιση με την εκπαιδευτική διαδικασία της ειδικεύσεως».

Τεχνικές δυσκολίες, σύμφωνα με τον ΠΙΣ θα προκύψουν καθώς στις συγκεκριμένες εξετάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος και γιατροί πολίτες άλλων χωρών, όπως είναι η Κύπρος.

Επιπλέον ο ΠΙΣ υποστηρίζει ότι η εν λόγω προϋπόθεση θα λειτουργήσει ως ανάχωμα για την καταπολέμηση του brain drain και η επιστροφή Ελλήνων ιατρών που ειδικεύονται στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά ο ΠΙΣ τονίζει στην ανακοίνωση «συνιστά αλλαγή των όρων και διακόπτει με το χειρότερο τρόπο την εκπαίδευσή τους».

Ο σύλλογος αντιτείνει ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση «μπορεί να είναι προϋπόθεση για τον διορισμό σε θέσεις του δημοσίου για τους ιατρούς».

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο Π.Ι.Σ. υποστηρίζει την ανάγκη αναμόρφωσης της υπηρεσίας υπαίθρου συνολικά με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς και ανακοινώνει ότι «επεξεργάζεται πρόταση για νέο πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των ιατρείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου