Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

”Θερίζει” η γρίπη τους μαθητές! Ποια σχολεία είναι κλειστά

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Η γρίπη σαρώνει τη χώρα μας και πολλά σχολεία στη βόρεια Ελλάδα παραμένουν κλειστά προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός. Δεν είναι, άλλωστε, και λίγοι οι μαθητές που έχουν αρρωστήσει.

Πολλοί ήταν οι Δήμοι που κατέβασαν ρολά στα σχολεία, αφού η γρίπη βρίσκεται σε πλήρη έξαρση. Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν για τις επόμενες δύο ημέρες τρία νηπιαγωγεία του δήμου Ωραιοκάστρου, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Με σχετική απόφαση του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 δεν θα γίνουν μαθήματα στο 4ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, στο 1ο νηπιαγωγείο Λητής και στο 2ο Νηπιαγωγείο Λητής, επειδή απουσιάζει η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιώσεων. Στα τρία σχολεία θα διενεργηθούν απολυμάνσεις.

Κλειστά σχολεία και στα Γρεβενά

Παράλληλα, κλειστά σχολεία θα παραμείνουν και στον Δήμο Γρεβενών, λόγω της γρίπης και κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Γρεβενών, αφού είναι μεγάλος ο αριθμός των μαθητών που έχουν αρρωστήσει.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει. ”Mε απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κυρίου Γιώργου Δασταμάνη κλειστά θα παραμείνουν για δύο ημέρες 30/1/2020 και 31/01/2020, τα εξής σχολεία: 1ο, 2ο , 3ο , 6ο Δημοτικό, το νηπιαγωγείο Μαυραναίων και όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης των Γρεβενών, επειδή απουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπη. Τα νηπιαγωγεία της Κνίδης και της Κιβωτού, θα λειτουργήσουν κανονικά”.

Προβλήματα και στην Καρδίτσα

Εξακολουθούν και σήμερα Τετάρτη (29.01.2020) να υπάρχουν προβλήματα σε σχολεία του νομού Καρδίτσας λόγω των πολλών μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών σε κάποιες περιπτώσεις που ταλαιπωρούνται από τις εποχικές ιώσεις.

Σε επικοινωνία που είχε το KarditsaLive.Net με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η κ. Χατζηδημητρίου μας τόνισε ότι από πολλά σχολεία απουσιάζει μεγάλος αριθμός παιδιών και δύο εξ αυτών έκλεισαν με απόφαση του δημάρχου Παλαμά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας που παραμένει για τρίτη μέρα εκτός λειτουργίας και το 2ο Νηπιαγωγείο Παλαμά που προστέθηκε στη λίστα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου