Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΕΟΠΥΥ: Ψαλίδι στις σπατάλες για να καλυφθούν νέες παροχές! Πότε έρχεται ο νέος Κανονισμός Παροχών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε περίπου 4 με 5 μήνες αναμένεται να εφαρμοσθεί ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ), αφού ήδη ειδική ομάδα που έχει συγκροτηθεί στον Οργανισμό ετοιμάζει τις αλλαγές.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας είναι να περιορισθούν οι σπάταλές που σχετίζονται κυρίως με φάρμακα και εξετάσεις και να επανέλθουν παροχές στους ασφαλισμένους που είχαν ψαλιδισθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο πάντως πως ο υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει τον αυστηρότερο έλεγχο στη συνταγογράφηση φαρμάκων, ώστε να περιορισθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης χορήγησης σκευασμάτων ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν χρειάζονται. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είχε πει: «Κικίλιας: Ξεκινά έλεγχος για την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση! Τι θα γίνει»

Αντίστοιχες μειώσεις πάντως σχεδιάζονται και για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Πηγές του HealthReport.gr επιμένουν ότι ανασχεδιάζεται όλο το σύστημα χορήγησης των εξετάσεων ώστε να αποδεικνύεται και στην πράξη ότι αυτές πραγματοποιούνται και δεν είναι πλασματικές.

Οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν ότι σε ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν διαγνωστικά εργαστήρια που κάνουν υποβολές στον ΕΟΠΥΥ για να εισπράξουν χρήματα από εξετάσεις οι οποίες όμως ουδέποτε έχουν γίνει.

Οι παροχές

Από τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν αναμένεται να αυξηθούν οι παροχές ειδικά στους χρονίως πάσχοντες, αλλά και σε όσους χρειάζονται αναλώσιμα υλικά, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Η ειδική ομάδα εργασίας που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει μέσα σε δύο μήνες να έχει συντάξει το πόρισμά της. Έτσι εκτιμάται ότι τους επόμενους 4 με 5 μήνες θα γίνουν οι αλλαγές στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ). Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εφαρμογή του.

2 σχόλια:

  1. Βαθιά νυχτωμενος ΞανθοΚικιλιας : ψαλίδι ......παντού! Μόνο στον μισθό μου και στους μισθούς των κομματοσκυλων μου δεν βάζω ψαλίδι! Τα δε πλεονάσματα του χρΕΟΠΥΥ τα χρειαζόμαστε για να συντηρούμε τον άχρηστο κομματικό μας στρατό! Το ίδιο και τα 159 εκ. λειτουργικά έξοδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέος Κανονισμός (μη !) Παροχών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή