Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Κοροναϊός: Ελληνίδα γιατρός στη Σαγκάη περιγράφει στο iefimerida.gr -«Ολοι φοράνε μάσκες, μειώθηκε ο κόσμος στο Μετρό»


Η Ελληνίδα γιατρός στη Σαγκάη Γιώτα Τάγγα

«ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Η Ελληνίδα γιατρός στη Σαγκάη Γιώτα Τάγγα μιλά στο iefimerida

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατάσταση που επικρατεί στην Σαγκάη, όπου ήδη έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 16 κρούσματα του κοροναϊού, περιγράφει στο iefimerida.gr η Ελληνίδα γιατρός Γιώτα Τάγγα.

Η ανησυχία είναι έκδηλη, οι πολίτες παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας, οι εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς ακυρώνονται η μία πίσω από την άλλη και οι πολίτες κινούνται με μάσκες στα ΜΜΜ.

«Δυστυχώς, όπως έχετε πληροφορηθεί η κατάσταση τις τελευταίες μέρες είναι δύσκολη λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Ολοι έχουν θορυβηθεί, ο κόσμος στα Μετρό έχει ελαττωθεί σημαντικά, όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους χρησιμοποιούν μάσκες. Πολυς κόσμος έχει αναβάλει σχέδια ταξιδιών παρά το γεγονός ότι είναι περίοδος διακοπών για τους Κινέζους λόγω της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Υπαρχουν παντού ανακοινώσεις και ενημέρωση για τις εξελίξεις».

Η οικογένεια της Ελληνίδας γιατρού που φοιτά σε πανεπιστήμιο της Σαγκάης για να διδαχθεί παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ζει στην πατρίδα ώρες αγωνίας. «Ακόμα και από το Πανεπιστήμιο μας στέλνουν καθημερινά e-mail ρωτώντας για την κατάσταση της υγείας μας και μας αποτρέπουν να ταξιδέψουμε στην υπόλοιπη χώρα. Εχουν πιστοποιηθεί 16 κρούσματα ήδη στη Σαγκάη .Ακομα και η οικογένεια μου έχει εκφράσει την ανησυχία της και με προτρέπει καθημερινά να επιστρέψω».

Η ίδια δηλώνει έτοιμη να συνδράμει την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Εύχομαι κι ελπίζω να τεθεί γρήγορα η κατάσταση υπό έλεγχο. Ως ιατρός, καταλαβαίνω την ανησυχία του κόσμου και βρίσκομαι στις επάλξεις για να προσφέρω βοήθεια αν αυτό κριθεί απαραίτητο».

«Η ζωή στη Σαγκάη»

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάστηκα ως ιατρός στην Ελλάδα και μετακόμισα τον προηγούμενο Σεπτέμβρη στη Σαγκάη προκειμένου να σπουδάσω ως υπότροφος παραδοσιακή κινεζική ιατρική και συγκεκριμένα βελονισμό. Θυμαμαι αποχαιρετώντας την οικογένεια,τους φίλους και την Ελλάδα μας ένιωθα μια χαρμολύπη και ενθουσιασμό για ο,τι με περίμενε. Φθάνοντας στην Σαγκάη, ήδη από τη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της πόλης, αντιλήφθηκα πόσο διαφορετικά είναι όλα εδώ. Η Σαγκάη είναι μια μεγαλούπολη, ένα συνονθύλευμα δυτικού και ανατολικού πολιτισμού, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου με πληθυσμό πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους. Οταν έφτασα επιβιβάστηκα σε μια από τις 17 γραμμές του Μετρό, όπου ο κόσμος ήταν ασφυκτικά πολύς. Τριγυρω μου από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες ηλικίες, όλοι φορούσαν μάσκες και κοίταζαν τις οθόνες των κινητών τους. Συνειδητοποίησα ότι δεν είχε νόημα να κατέβω και να μπω στον επόμενο συρμό καθότι ο κόσμος ήταν πάντα ίδιος και πολύς!Θεόρατα κτίρια δέσποζαν από μακριά, όπου και να κοιτούσα έβλεπα συνωστισμό. Ένιωθα ότι ζούσα στο μέλλον και ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην τεχνολογία που είναι πλέον καθημερινότητα για κάθε Σαγκανέζο. Ολα διεκπεραιώνονται μέσω κινητού τηλεφώνου. Πληρώνει κανείς μέσω εφαρμογών, ακόμα και πλυντήριο βάζει κάνεις μέσω τηλεφώνου! Οσες φορές ζήτησα να πληρώσω με μετρητά με κοιτούσαν λες και ήμουν άνθρωπος των σπηλαίων! Ακομα και τα ωράρια φαγητού μου φαίνονταν περίεργα, πως γίνεται να τρώει κανείς μεσημεριανό στις 11:30; Στα πάρκα έβλεπα κόσμο να εξασκεί Taichi και διαλογισμό καθώς και να ψαρεύει στις λιμνούλες. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγουν από το στρες που επικρατεί αρκετά καθώς ο κόσμος εδώ δουλεύει πολλές ώρες».

«Μετά από πέντε μήνες...»

Η ίδια η Ελληνίδα γιατρός Γιώτα Τάγγα «Έχοντας πια περάσει πέντε μήνες πια εδώ μπορώ να πω ότι έχω συνηθίσει αρκετά. Χάρη στο γεγονός ότι είμαι πολύγλωσση, μιλάω αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, αραβικά και κινεζικά η επικοινωνία μου διευκολύνθηκε αρκετά. Στο πανεπιστήμιο έχω κάνει πολλούς φίλους από όλο τον κόσμο που εξασκούν παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και χρόνια και έχω μάθει πολλά από αυτούς».

Πηγή: iefimerida.gr - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου