Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Κικίλιας: Εγκαινίασε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Λαμίας

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια της πλήρως ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας εξυπηρετεί σήμερα 67 ασθενείς με μηνιαία δυνατότητα πραγματοποίησης 870 συνεδριών, ενώ πλέον, με την πλήρη ανάπτυξη της νέας Μονάδας θα μπορεί να εξυπηρετήσει 162 ασθενείς και έως 2.150 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το μήνα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, που κράτησε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα χρόνια της κρίσης, υπό οποιαδήποτε διοίκηση ή πολιτική ηγεσία.

Χαρακτήρισε «στολίδι» για το ΕΣΥ τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας, κάνοντας αναφορά σε όλους τους προκατόχους του που εργάστηκαν για τη λειτουργία της.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το συγκεκριμένο έργο εκπονήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε ότι «μετά από 45 χρόνια Μεταπολίτευσης και 10 δύσκολα χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δε χωρούν μικροπολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις στο χώρο της Υγείας».

Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε πως θα επισκεφθεί ξανά σύντομα τη Φθιώτιδα για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

1 σχόλιο: