Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραμένει μηδενική η συμμετοχή στα φάρμακα για τους τέως δικαιούχους ΕΚΑΣ

Βασίλης Βενιζέλος - 

Μόνον σε παραδρομή δεν οφείλεται το γεγονός ότι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση παραμένει η ένδειξη της μηδενικής συμμετοχής για τους τέως δικαιούχους του κατηργημένου ήδη ΕΚΑΣ!

Η συγκεκριμένη ένδειξη, μάλιστα, πρέπει να συμπληρώνεται κανονικά από τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην μηδενική συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα για όλους τους συνταξιούχους – τέως δικαιούχους του ΕΚΑΣ, η χορήγηση του οποίου έχει καταργηθεί από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Έτσι, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές των parapolitika.gr, παραμένει κανονικά η μηδενική οικονομική συμμετοχή στην προμήθεια των φαρμάκων για όλους τους συνταξιούχους – τέως δικαιούχους του ΕΚΑΣ, καθώς αυτή είναι η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η ως άνω διευκρίνιση αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να αποσταλεί επισήμως στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ και τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών του Οργανισμού, προκειμένου να εκλείψουν όλες οι παρερμηνείες και οι σχετικές ασάφειες.

1 σχόλιο:

  1. Κατ' αρχάς, δεν υπάρχουν γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Υπάρχουν ιδιώτες γιατροί συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
    Δεύτερον, δεν συνταγογραφούν μόνο αυτοί φάρμακα. Συνταγογραφούν και οι Νοσοκομειακοί - Πανεπιστημιακοί - Ιατροί ΠΕ.Δ.Υ. και Ιδιώτες ιατροί, όλοι πιστοποιημένοι στο μητρώο συνταγογράφησης της Η.ΔΙ.Κ.Α.
    Επομένως, η οδηγία αφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους ιατρούς που συνταγογραφούν φάρμακα και προφανώς αναμένεται κάποια ρυθμιστική διάταξη με αναδρομική ισχύ για να καλύψει την επιβάρυνση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λόγω της μηδενικής συμμετοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή