Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Τέλος στις ακυρώσεις χειρουργείων εξαιτίας της έλλειψης αναλγητικού

Αποτέλεσμα εικόνας για χειρουργική επέμβαση
Συντάκτης: Virus

Σε κανονική «τροχιά» μπαίνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία στα νοσοκομεία μετά από μια περίοδο ακυρώσεων επεμβάσεων εξαιτίας της ανεπαρκούς ποσότητας του διεγχειρητικού αναλγητικού Fentanyl.

Σε ακυρώσεις προχώρησαν για μη επείγουσες επεμβάσεις νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Παρά το γεγονός ότι είχαν αναρτηθεί τα στοιχεία ασθενών στις επίσημες λίστες των χειρουργείων, ειδοποιήθηκαν από τους γιατρούς τους να μην προσέλθουν, με την υπόσχεση ότι θα δώσουν νέο «ραντεβού» για την επέμβαση.


Συγκεκριμένα, αναβλήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία κατά το οποία οι ασθενείς χρειάζονταν γενική αναισθησία και στα οποία είναι απαραίτητη η χρήση του συγκεκριμένου αναλγητικού.

Ως εκ τούτου, εξοικονομήθηκαν αποθέματα για τα έκτακτα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα ανέκυψε, ενώ η εταιρεία που προμηθεύει το Fentanyl είχε ενημερώσει εδώ και τρεις μήνες τους αρμόδιους για την αντικατάστασή του στην Ελλάδα με το Fentanest.

Η αντικατάσταση και η χρήση του νέου σκευάσματος ποροκάλεσε ελλείψεις και κατά συνέπεια τα νοσοκομεία μπήκαν στην διαδικασία της προαναφερόμενης εξοικονόμησης.

Εν τέλει, βρέθηκε λύση καθώς ο ΕΟΦ παρήγγειλε το αναλγητικό από το εξωτερικό, οπότε και χθες τα νοσοκομεία ενημερώθηκαν ότι τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει ο εφοδιασμός τους με το συγκεκριμένο αναλγητικό.

Πηγή: www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου